SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

RKS zbira pomoč za prebivalstvo Afriškega roga (FOTO)

1

termometer

Rdeči križ Slovenije (RKS) je sporočil, da se je pridružil apelu Mednarodne federacije Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter da zbira sredstva za ogroženo prebivalstvo Afriškega roga.

Ogroženemu prebivalstvu Afriškega roga zaradi najhujše suše v zadnjih šestdesetih letih grozi trenutno ena največjih humanitarnih katastrof.

Suša in vse višje cene hrane Suša in vse višje cene hrane so v več državah na območju namreč povzročile veliko pomanjkanje hrane. Najhuje je v Džibutiju, Etiopiji, Somaliji, Ugandi in Keniji, kjer so sušo razglasili za naravno katastrofo. Najhujše posledice od vseh občuti Somalija. Zaradi najhujše suše v zadnjih šestdesetih letih in lakote, kjer trpi več deset milijonov ljudi, območju grozi trenutno ena največjih humanitarnih katastrof.

Rdeči križ Slovenije se zato pridružuje apelu Mednarodne federacije Rdečega križa in Rdečega polmeseca in poziva vse, naj po svojih najboljših močeh pomagajo in poskušajo preprečiti najhujše.

Prispevke lahko nakažejo na tekoči račun RKS, številka 0310-0111-1112-208, sklic 937048, s pripisom "Pomoč Afriki!". Vsa darovana sredstva bodo preko Mednarodne federacije RK posredovali na ogrožena območja, so še sporočili iz RKS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin