SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Remškar s tožbo za slabih 93 tisoč evrov nad onkološki inštitut

0

termometer

Nekdanji direktor Onkološkega inštituta Ljubljana Janez Remškar, ki ga je svet tega zavoda razrešil 9. septembra lani, ustanovo toži za 93 tisoč evrov.

Prepričan je, da so ga razrešili nezakonito, brez razloga in da je šlo za maščevanje kirurga Erika Breclja, je poročala Televizija Slovenija.

Svet inštituta je Remškarju očital neizpolnjevanje sklepov sveta ter pomanjkljivosti na področju kakovosti in urejanja notranjih odnosov na inštitutu. Po njihovem mnenju je bil sporen tudi način, kako je kirurgu Eriku Breclju vročil opomin pred odpovedjo delovnega razmerja.

Deset tisočakov zahteva zaradi duševnih bolečin Večina zahtevane odškodnine, 78 tisoč evrov, predstavlja nadomestilo za plače, ki bi jih dobil do konca mandata. Dodatnih deset tisočakov zahteva zaradi duševnih bolečin, preostalih 4.500 pa, ker ni mogel porabiti dopusta.

Remškar je sicer pristal na pogovor za Televizijo Slovenija, a je kmalu po začetku pogovora razburjeno odšel. Dejal je le, da ni bistveno, za koliko toži inštitut, prav tako da ni bistveno, da ga toži tudi zaradi duševnih bolečin. Nato je sklenil, da izjave ne bo dal.

Na inštitutu medtem menijo, da Remškarjeva tožba ni utemeljena.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin