Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 11. 2023,
12.50

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

pripor skupina moški obsodba posilstvo Višje sodišče

Sreda, 8. 11. 2023, 12.50

5 mesecev, 3 tedne

Razveljavljena obsodba za skupinsko posilstvo, ker je "nekaj nejasnosti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Posilstvo | Kot poročajo mediji, bosta obdolženca na ponovno sojenje čakala v priporu. | Foto Shutterstock

Kot poročajo mediji, bosta obdolženca na ponovno sojenje čakala v priporu.

Foto: Shutterstock

Višje sodišče je razveljavilo sodbo, s katero sta bila kosovska državljana obsojena na šest let zapora in petletni izgon iz Slovenije zaradi skupinskega posilstva ženske v enem od parkov v Ljubljani marca lani, poročajo mediji. Po odločitvi višjega sodišča bo treba v ponovnem sojenju primer še enkrat natančno proučiti.

Varnostniki so marca lani v zgodnjih jutranjih urah na kamerah enega od ministrstev in banke v bližini parka opazili sumljivo obnašanje moških, ki so v grmovje vlekli upirajočo se žensko. Poklicali so policiste, ki so na kraju našli žensko, moški pa so že odšli, a so jih pozneje našli in aretirali, poročajo Delo, Večer in Slovenske novice.

Ljubljansko okrožno sodišče, kjer je sojenje potekalo za zaprtimi vrati, je dva državljana Kosova z začasnim bivališčem v Kranju zaradi posilstva obsodilo, tretjega pa oprostilo zaradi pomanjkanja dokazov.

"Še vedno obstaja nekaj nejasnosti"

Obtožena sta sicer dejanje zanikala, obremenilni dokaz pa je bila njuna semenska tekočina, ki so jo našli na ženski in njenih oblačilih. Sodišče ju je po navedbah Dela obsodilo po zakonski določbi, da se, kdor je posilstvo storil grozovito ali posebno poniževalno ali če je to dejanje storilo več oseb zaporedoma, kaznuje z zaporom od treh do 15 let, še piše STA.

Italijanska policija
Novice V Italiji aretirali osumljence skupinskega posilstva mladoletnic

Senat višjega sodišča je po pritožbi obeh strani sodbo razveljavil, saj kot navaja Večer, "obstaja še vedno nekaj nejasnosti, kako naj bi kaznivo dejanje potekalo". Po poročanju Dela bo moralo prvostopenjsko sodišče v ponovljenem postopku po navodilih senata podrobneje ugotoviti, ali je bil v ravnanju obeh državljanov Kosova podan zakonski znak zaporednosti oziroma ali sta se zavestno odločila za posilstvo drug za drugim ali ne.

Kot poročajo mediji, bosta obdolženca na ponovno sojenje čakala v priporu. Ker se razveljavitev sodbe nanaša tudi na oprostilno sodbo, bodo še enkrat sodili tudi tretjemu državljanu Kosova, ki pa je po navedbah medijev že zapustil Slovenijo.

Po navedbah Dela je v sklepu o razveljavitvi sodbe zapisano, da bo moralo okrožno sodišče v zvezi s tretjim obdolženim podrobneje proučiti posnetke varnostnih kamer, izpovedi posameznih prič in oškodovanke. Njegovih bioloških sledi na oškodovanki niso našli.

Grad Neuschwanstein
Novice Umor pri pravljičnem gradu: spolno napadel turistki in ju vrgel v prepad
Starec, starost, žalost
Novice Je v domu v Pomurju nekdo spolno zlorabil slabotne oskrbovance?
Hrvaška policija
Novice Hrvaškima policistoma, osumljenima posilstva, grozi do deset let zapora

 

Ne spreglejte