Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 3. 2020,
6.32

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

3

Natisni članek

prometna nesreča promet promet ceste ceste vreme sneg

Četrtek, 26. 3. 2020, 6.32

4 leta

Rahlo sneženje bo prešlo v dež, previdno na cestah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

3

Potem ko je ponoči Slovenijo pobelil le kakšen centimeter snega, bo dopoldne občasno še rahlo snežilo, popoldne pa bo po nižinah sneg prešel v rahel dež. Na nekaterih cestah po državi zaradi sneženja in relativno nizkih temperatur vladajo zimske razmere.

Ceste so ponekod po državi deloma zasnežene, mokre in spolzke. Policisti voznike, še posebej tiste, ki so na svojih vozilih že namestili letne pnevmatike, opozarjajo na povečano previdnost, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti, svojemu vozilu  in svojim sposobnostim.

Prometna nesreča | Foto: Policija Foto: Policija Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v takih razmerah se je danes zjutraj že zgodila prometna nesreča na cesti med Dravogradom in Mariborom, pri Fali. Voznik osebnega avtomobila je zaradi tega trčil v kombinirano vozilo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. Zaradi prometne nesreče je bila cesta od 6.40 naprej popolnoma zaprta, od 7.40 naprej pa promet poteka izmenično enosmerno.

Prometna nesreča | Foto: Policija Foto: Policija Ob tem se je voznik slednjega lažje telesno poškodoval in je zdravniško pomoč poiskal sam, so še sporočili s PU Maribor.

Tudi prometnoinformacijski center voznike opozarja, da je na cestah, kjer se sneg oprijema vozišča, obvezna uporaba verig. Prelaz Vršič je prevozen samo za osebna vozila z verigami. Zaradi snega pa je na regionalni cesti Col-Črni vrh-Godovič in na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Topleje bo

Danes bo oblačno. Na Primorskem bo večinoma suho, pihala bo močna burja, ki bo do petka dopoldne dosegala sunke do sto kilometrov na uro. Drugod bo občasno rahlo snežilo, popoldne pa bo po nižinah sneg prešel v rahel dež. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje.

Fotogalerija
1 / 9

Jutri bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Burja na Primorskem bo počasi slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 5 do 13, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

V soboto bo deloma sončno. Burja bo ponehala. Topleje bo.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine, še napovedujejo vremenoslovci.

Vreme 26.3.2020 | Foto:

Ne spreglejte