SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

PS: Ideološki spori in bojkot ne koristijo nikomur

1

termometer

 | Foto:
V PS ob čestitki ob dnevu državnosti pozivajo, da se moramo izogibati stvarem, ki nas razdvajajo. Ideološki spori in bojkot državnih slovesnosti zaradi zvezde ne koristijo nikomur.

Tako meni podpredsednica Pozitivne Slovenije Maša Kociper, ki opozarja, da je Slovenija "otroška in mladostniška leta preživela sorazmerno uspešno, sedaj, ko se cikel odraščanja nadaljuje v zrelo obdobje, pa smo zopet na preizkušnji". Globalne gospodarske razmere od nas terjajo temeljit premislek o celotni družbeni ureditvi, ne samo v ekonomskem pogledu, meni. V PS želijo, da "bi nas naslednje leto pogled nazaj izpolnil z optimizmom za prihodnost".

Kociper: Pogum in samozavest za prihodnost lahko najdemo v svoji preteklosti Po mnenju Kociprove lahko Slovenija poišče pogum in samozavest za gradnjo prihodnosti v svoji preteklosti, pri čemer je naštela številne dosežke, ob katerih smo ohranili vrednote socialne države in negujemo visoke standarde javnega servisa v pogledu šolstva, zdravstva in številnih drugih. "Cena včasih ni bila nizka, vendar velike stvari niso nikoli bile poceni in na doseženo smo lahko iskreno ponosni. Sedaj pa je ponovno prišel čas sprememb. Od svoje domovine terjamo pravičnost," je zapisala.

"Zahtevamo pravično plačilo za delo, sojenja v pravičnem roku, pravično in dostojno pokojnino, pravično delitev skupaj ustvarjenega in predvsem pravično politiko, ki bo zmogla modrosti in enotnosti, da bo vse to uresničila," pozive z ulic povzema Kociprova. Ob tem spominja, da smo nedavno zmogli enotnost pri spremembi ustave in s spremembo referendumskih določil odpravili pomembno oviro, ki nas je stala več let razvojnega zastoja.

PS bo družbeno odgovoren kapital vpenjala v razvoj, ki solidaren "Takšna zrelost naše politike je potrebna tudi pri drugih pomembnih družbenih izzivih, ki nas čakajo na poti v pravično urejeno pravno in socialno državo, v kateri bomo imeli privlačne delovne, poslovne in razvojne možnosti," meni. Ob tem navaja, da bo PS družbeno odgovoren kapital vpenjala v razvoj, ki ne bo poniževal z jemanjem pravic in svoboščin, temveč bo solidaren s tistimi, ki to potrebujejo.

Sicer ni nihče, tudi PS, naklonjena odprodaji premoženja, vendar luksuza izbire v resnici v tem hipu nimamo. "Poskrbeti pa moramo za transparentnost postopka ter pravično kupnino in verjamem, da bomo to tudi storili," je zapisala.

"Izogibati se moramo stvarem, ki nas razdvajajo. Ideološki spori ne koristijo nikomur, zato je sklicevanje nujnih sej parlamenta o opredeljevanju do enostrankarske ureditve neproduktivno, enako kot tudi bojkot državnih slovesnosti zaradi zvezde, ki je del naše zgodovine," še meni Kociprova.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin