SiolNET. Novice Slovenija
2,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prometni kaos na Vršiču: "To so danes vozniki povsem zanemarili" #video

2,86

termometer

Stanje na Vršiču se po intenzivnih večurnih aktivnostih policistov normalizira, so sporočili kranjski policisti, ki so zaradi prometnega kaosa morali posredovati na cesti Kranjska Gora−Vršič. Ker gnečo pričakujejo tudi jutri, voznike pozivajo k odgovornosti in upoštevanju spodaj navedenih pravil. 

Kot so pojasnili, so težavo povzročala parkirana vozila na obeh straneh ceste ter velika gneča na in pod gorskim prelazom, ki je turistično območje ter tudi izhodišče za številne gore v okolici.

"Vozniki so danes povsem zanemarili dejstvo, da se na določenih mestih proti Vršiču že na prazni cesti težko srečata dva avtomobila, če so vozila parkirana ob strani, pa je situacija nemogoča," so zapisali in dodali, da je tako bilo tudi danes. Največ težav je bilo od 22. serpentine na gorenjski strani in v prvih štirih ovinkih od vrha prelaza navzdol na trentarsko stran.

Voznike pozivajo k odgovornosti in upoštevanju pravil 

Navedli so, da mora na cesti biti vedno dovolj prostora, da se promet normalno odvija, predvsem pa mora biti dovolj prostora za interventna vozila. Tega danes ni bilo, so dodali.

Parkiranje je med drugim prepovedano na ozkem ali nepreglednem delu ceste (v ovinku, pod vrhom klanca ipd.) in na vozišču ceste zunaj naselja. To velja tudi za Vršič, so še zapisali. 

Povečan promet prek prelaza in na njem pričakujejo tudi na praznični ponedeljek.

promet gneča Gorenjska Novice Zastoj pred Karavankami se krajša, daljše čakanje na Gruškovju in Obrežju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin