SiolNET. Novice Slovenija
1,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zastoj pred Karavankami se krajša, daljše čakanje na Gruškovju in Obrežju

1,27

termometer

Gneča zastoji | Na mejnih prehodih se še pojavljajo zastoji. | Foto: promet.si
Na mejnih prehodih se še pojavljajo zastoji. Foto: promet.si

Promet na slovenskih cestah, ki je bil sredi enega prometno najbolj obremenjenih obdobij v poletni turistični sezoni tudi danes ponekod zgoščen, se umirja. Na mejnih prehodih s Hrvaško so daljše čakalne dobe še na Gruškovju in Obrežju, zastoj pred predorom Karavanke na meji z Avstrijo pa se postopno skrajšuje.

Trenutno je zastoj, po poročanju prometnoinformacijskega centra za državne ceste, pri Hrušici dolg še tri kilometre, kar je pol manj kot na vrhuncu navala turistov, ki se s hrvaške obale vračajo domov v Avstrijo, Nemčijo in na sever Evrope. Še naprej je zaprt uvoz Hrušica proti Karavankam. Izvoz Lipce za Jesenice je v smeri Karavank odprt samo za lokalni promet, policisti za domačine in lokalni promet predlagajo izvoz Lesce, medtem ko tranzitne potnike pozivajo, naj kljub zastoju uporabijo avtocesto.

Ker se je del tranzita preusmeril na mejni prehod Ljubelj, na avstrijski strani pa izvajajo mejni nadzor, predor Ljubelj občasno zapirajo.

Pred mejnim prehodom Gruškovje zastoj, dolg kilometer  

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj še naprej dolg en kilometer. Za vstop v Slovenijo morajo vozniki še vedno čakati več kot dve uri, za vstop na Hrvaško pa do pol ure. Za vstop v Slovenijo se do eno uro čaka tudi na mejnem prehodu Obrežje v Posavju.

Promet je še naprej zgoščen tudi na državni cesti pred mejnim prehodom Jelšane na poti proti Kvarnerju, pa čeprav je za izstop iz Slovenije tam treba čakati le še do pol ure. Z bližnjega mejnega prehoda Starod ne poročajo več o čakalnih dobah.

Razmere v Istri so se umirile, občasni zastoji med Lescami in Bledom 

Skoraj popolnoma so se umirile razmere v Istri, kjer le še z mejnega prehoda Sečovlje poročajo o do polurnem čakanju na izstop iz države.

Drugod na omrežju avtocest in državnih cest se zastoji, kot je običajno za poletje, še naprej občasno pojavljajo med Lescami in Bledom.

Ta konec tedna sicer zaradi ponedeljkovega praznika Marijinega vnebovzetja in dejstva, da so v Avstriji, Italiji, velikem delu Nemčije ter drugod po Evropi sredi poletnih počitnic, velja za enega bolj prometno obremenjenih. Še večja zgostitev prometnih tokov se v smeri proti notranjosti države pričakuje v ponedeljek, ob sprostitvi tovornega prometa po podaljšanem prazničnem koncu tedna pa tudi v torek.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Čakalne dobe na mejnih prehodih | Foto: promet.si Čakalne dobe na mejnih prehodih Foto: promet.si

Na mejnem prehodu Dragonja v Istri se za izstop iz Slovenije čaka med eno in dvema urama, na vstop pa do ene ure. Do ene ure se pri izstopu iz Slovenije čaka tudi na alternativnem prehodu Sečovlje, približno pol ure pa je čakalna doba za vstop v Slovenijo. Zastoji so na cestah pred obema prehodoma.

Za vstop v Slovenijo se okoli uro in 15 minut čaka tudi na mejnem prehodu Obrežje v Posavju.

Drugod na omrežju avtocest in državnih cest je promet povečan, še posebej na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko ter na državnih cestah med Lescami in Bledom.

Zaradi ponedeljkovega praznika pričakujejo zgostitev prometnih tokov

Ta konec tedna sicer zaradi ponedeljkovega praznika Marijinega vnebovzetja in dejstva, da so v Avstriji, Italiji, velikem delu Nemčije ter drugod po Evropi sredi poletnih počitnic, velja za enega bolj prometno obremenjenih. Vnovična večja zgostitev prometnih tokov se v smeri proti notranjosti države pričakuje v ponedeljek, ob sprostitvi tovornega prometa po podaljšanem prazničnem koncu tedna pa tudi v torek.

mejni prehod Gruškovje Novice Na mejnih prehodih se čaka tudi več kot dve uri nesreča Novice Smrtna nesreča pri izvozu z avtoceste

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin