Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 10. 2023,
10.02

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,08

Natisni članek

Slovenija ARSO vremenska napoved vreme

Petek, 13. 10. 2023, 10.02

6 mesecev, 3 tedne

Prognostik napoveduje, kdaj bo pritisnil mraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,08
Mraz | Prihodnji teden prinaša izrazito ohladitev, zato je čas, da pripravite toplejša oblačila.  | Foto Ana Kovač

Prihodnji teden prinaša izrazito ohladitev, zato je čas, da pripravite toplejša oblačila.

Foto: Ana Kovač

"V noči na nedeljo nas bo dosegla hladna fronta, ki prinaša dež in izrazito ohladitev, ki bo trajala ves prihodnji teden. Temperature bodo letnemu času primerne. Treba bo razmisliti o kurjenju in toplih oblačilih," je za Siol.net povedal dežurni prognostik na agenciji za okolje (Arso) Andrej Velkavrh. Če so bile temperature zdaj za od tri do štiri stopinje Celzija nad povprečjem, bodo v prihodnjem tednu dnevne temperature kar od 10 do 15 stopinj Celzija nižje. 

Danes bo v zahodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, proti večeru bo v hribovitih krajih lahko občasno rosilo ali rahlo deževalo. Po napovedih Arsa se bodo najvišje dnevne temperature gibale med 20 in 26 stopinjami Celzija. Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v soboto, medtem ko nedelja prinaša ohladitev. 

Velkavrh: Temperature bodo letnemu času primerne

"V noči na nedeljo nas bo dosegla hladna fronta, ki prinaša dež in izrazito ohladitev, ki bo trajala ves prihodnji teden. Padavine bodo zmerne, ponekod bodo ponehale že v nedeljo zvečer, drugod pa v noči na ponedeljek. Zapihala bosta burja in severovzhodni veter. V nedeljo bo jutro toplejše od popoldneva. V ponedeljek bo vreme suho, čez dan se bo počasi pooblačilo. Od torka naprej je več možnosti za rahel dež, do konca tedna bo prevladovalo oblačno vreme. Padavine bodo verjetnejše v drugi polovici tedna," je pojasnil dežurni prognostik Andrej Velkavrh

V prihodnjem tednu bodo dnevne temperature kar od 10 do 15 stopinj Celzija nižje kot v tem tednu. Kot pravi Velkavrh, bodo temperature letnemu času primerne. "Do zdaj razen ene hitre ohladitve okoli 24. septembra, ko so se temperature v dveh dneh spet dvignile nad 20 stopinj Celzija, ni bilo nobene daljše ohladitve. Zdaj pa bo treba razmisliti o kurjenju in o toplih oblačilih," opozori sogovornik. 

V gorah bo danes večinoma sončno, že jutri pa nekoliko bolj oblačno. Nedelja prinaša padavine in ohladitev, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1.500 metrov.

Triglavski dom Kredarica
Novice Na Kredarici je snežilo
jesen listje
Novice Pripravite se, čaka nas občutna sprememba temperatur
Ne spreglejte