Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2011,
7.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

mladi

Ponedeljek, 9. 5. 2011, 7.09

8 let

"Problem starcev pa je, da so škrti in pogoltni "

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

V novi rubriki Poglobljeno smo pod drobnogled vzeli slovensko mladino, kako živi, razmišlja in kakšna prihodnost jo čaka.

puščica-2 (7. 5. 2011 10:52:04) V zadnjih recimo 10 letih je v svetu prišlo do velikanskih sprememb. Fizično delo (fabrike) se je preselilo na vzhod, obseg storitev se ne more povečeveti v nedogled. Razvoj v zadnjih 40 letih nas je vse skupaj po eni strani uspaval, po drugi strani pa skoraj vsak lahko preživlja še koga drugega (otroke v nedogled). To se bo končalo, pristali bomo nižje, imeli bomo manj, vendar bo pričel nov razvojni ciklus. Kakšen, ne vem, bo pa. To velja za ves "razviti svet" in ne le za Slovenijo.

Georges (7. 5. 2011 12:07:18) Paradoks življenja je, da mlad človek rabi največ denarja, do katerega se ne pride lahko. Rabi ga, da se ekonomsko osamosvoji. Stanovanje, družina, avto, pa malo luksusa tudi prav pride. Ko si star, imaš potem že vsega dovolj, samo mlad nisi več... Problem starcev pa je, da so škrti in pogoltni. To se vidi tudi pri pokojninski reformi. Vsi nekako shajajo, ampak da bi se kdo čemu o****el - za otroke in vnuke - nak, tega pa že ne! 'Kar mi pripada, je moje, pa pika! Naj za mlade kar država poskrbi!

Strokovnjak za politično ekonomijo Janez Šušteršič je v intervjuju za SiOL povedal, da slovenska politika potrebuje veliko svežega vetra, a se obenem zaveda, da se ta prevetritev ne more zgoditi čez noč.

vox populi (6. 5. 2011 11:57:28) Res da z 18. leti dobiš polnoletnost to pa še ne pomeni, da pridobiš na zrelosti. Slovenskim politikom manjka oz so povsem brez te zadnje. Obnašajo se včasih kot pubertetniki katerih dajejo pobesneli hormoni včasih pa kot predšolski otročiči brez nadzora. Kažejo svojo nevzgojo prav na vsakem koraku poleg tega se gredo "nisem več s tabo" če jim ne uspe na prvi mah! Skratka potrebni so ponovnega šolanja v bolj pristnih šolah, kjer jih bodo naučili ODGOVORNOSTI!!!!!

profi (6. 5. 2011 12:10:25) RESETIRANJE Je NEZADOSTEN POSEG V ŽIVLJENJE DRUŽBE ! Potrebno je NOVO PROGRAMIRANJE in UPLOUDANJE. Na novo postavit programske temelje družbe pazahteva v prvi vrsti dobit v parlament kompletno nove ljudi izven strank in ABSOLUTNO BREZ PODMLADKOV, ki so res slabši od starih. Torej je potrebno najprej SPREMENIT VOLILNI SISTEM, v takšnem obsegu, da bojo lahko kandidirali ljudje izven strank v svojih okrajih in bili tako odgovorni predvsem svojim volilcem, kateri bi jih lahko tudi odpoklicali.

Predsednik vlade se zaveda, da ima pokojninska reforma na referendumu le malo možnosti, a kot pravi, dokler obstaja možnost, ne bo popustila "niti za milimeter".

Tao3 (7. 5. 2011 23:07:21) Eh Slovenci, Slovenci ... Sam jamramo ... Pravimo, da stvari niso vredu ... In ko bi jih nekdo rad spremenil ... Pravimo da nočemo sprememb ... In potem istega obtožimo, da ni nič spremenil ... Kakršno juho bomo skuhali tako bomo pojedli. Preveč vas kriči z "možgani na off" ... Še dobro, da ne hodite nič čez meje, da bi videli kako je v tujini ...

Anna (8. 5. 2011 00:24:37) Prebiram komentarje in se sprašujem kdaj bo večina le-teh,ki tako pametujejo dojela,da so časi mirnih službic od sedmih do treh in nato malo šušmarjenja,že zdavnaj minili.Kdaj bodo povprečneži dojeli,da se za enako plačilo dela več in dlje.Verjetno je IQ enak številki čevlja pri tistih,ki mislijo, da bodo s spodletelim referendumom in zamenjavo Pahorja pobegnili pred realnostjo.Res mislite,da boste za 8 urni delavnik dobili 1.000 plačila in odšli v pokoj pri 50-ih? Odprite okno in poglejte v EU.

Ne spreglejte