Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 12. 2020,
6.26

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Četrtek, 3. 12. 2020, 6.26

3 leta, 4 mesece

Preverite, kakšno vreme nas čaka danes in v prihodnjih dneh #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Sneg je po napovedih vremenoslovcev pobelil Slovenijo. V vzhodni polovici države je zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, v zahodni polovici države pa večinoma od 20 do 30 centimetrov. Danes bo oblačno, na vzhodu bo občasno še rahlo snežilo. Burja bo ponehala. Jutri bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno, v Posočju popoldne dež, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Podrobnejšo vremensko napoved preberite na vreme.siol.net.

Včeraj so Slovenijo že v dopoldanskih urah dosegle snežne padavine, ki so se čez dan razširile nad večji del države. Prvo sneženje v prihajajoči zimi ni ponehalo niti v noči na četrtek. Največ snega je zapadlo na Notranjskem in Kočevskem. Kot kažejo podatki agencije  za okolje, je bila danes zjutraj ob 7. uri snežna odeja debela 35 centimetrov tudi na Voglu in Vojskem.

V Ratečah so namerili 26 centimetrov, na Katarini nad Ljubljano 22, v Postojni 20, v Ljubljani 17 in v Črnomlju 15 centimetrov snega. Na Celjskem sneženje že pojenjava, v nižinah je zapadlo do deset centimetrov snega, v višinah pa tudi do 30 centimetrov. Manjše težave je imela zimska ekipa celjskega podjetja Voc na klancih, kjer je obtičalo nekaj tovornih vozil, plužne enote pa so še vedno na terenu in izvajajo preventivne posipe, je danes za STA povedal vodja vzdrževanja v Vocu Damjan Maček.

Razmere na Primorskem

Na Severnem Primorskem je v sredo popoldne in ponoči zapadlo več snega, na Idrijsko-Cerkljanskem okrog 30 centimetrov, na Bovškem in Oblakovem vrhu pa od 40 do 50 centimetrov, je za STA povedal vodja vzdrževanja v družbi Kolektor CPG Vanči Premrl. Ceste so plužili in posipali, kljub temu pa je bilo nekaj zdrsov tovornih vozil.

Sneg se ne bo obdržal dolgo, saj v prihodnjih dneh pričakujemo otoplitev, pa je za STA napovedala meteorologinja na Arsu Veronika Hladnik Zakotnik.

Danes bo pretežno oblačno

V vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež. Šibka burja bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa okoli 7 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje.

Vreme 2.12.2020 | Foto:

Jutri bo na vzhodu delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v Posočju se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo.

Vreme 3.12.2020 | Foto:

Ob morju se bo krepil jugo. Jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem okoli 11 stopinj Celzija.

Vreme 3.12.2020 | Foto:

V soboto bo pretežno oblačno in ponekod megleno. V vzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Meja sneženja se bo postopno dvignila do okoli 1.500 metrov. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. V nedeljo bo oblačno in megleno. Sprva bo deževalo predvsem v zahodni polovici države, popoldne pa se bo dež razširil proti vzhodu, še napovedujejo vremenoslovci.

Ne spreglejte