Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 2. 2024,
17.06

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

odstop Dominika Švarc Pipan Robert Golob

Torek, 6. 2. 2024, 17.06

2 meseca, 2 tedna

Premier Golob bo sprejel odstop Švarc Pipanove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Robert Golob | Foto STA

Foto: STA

Predsednik vlade Robert Golob bo sprejel ponujeni odstop pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan. S končnimi ugotovitvami o nakupu sodne stavbe na Litijski cesti ga bo ministrica seznanila predvidoma v tednu dni, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Pogovore o novem ministru naj bi začel prihodnji teden.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je včeraj predsedniku vlade Robertu Golobu ponudila odstop s položaja ministrice. Predsednik vlade bo odstop sprejel, z ministrico pa sta se dogovorila, da ga predvidoma v roku tedna dni seznani z njenimi končnimi ugotovitvami glede nakupa stavbe na Litijski cesti, so sporočili iz premierovega kabineta.

Dominika Švarc Pipan
Novice Švarc Pipanova premieru ponudila odstop

Ministrica je zagotovila, da bo v vmesnem času poskrbela za nemoteno delo resorja ter polno sodelovanje ministrstva v vseh morebitnih postopkih. Predsednik vlade bo predvidoma v prihodnjem tednu pričel s pogovori za čim prejšnje imenovanje novega ministra oziroma ministrice.

Dominika Švarc Pipan, Klemen Žibert
Novice Odstopil generalni sekretar SD Klemen Žibert. "Upam, da je to prvi, ne pa edini ..."

Premier mora po prejemu pisne odstopne izjave najkasneje v sedmih dneh DZ obvestiti o odstopu Švarc Pipan. Obvestilo o odstopu se mora uvrstiti na dnevni red seje DZ najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila. Po seznanitvi poslancev z odstopom ministra slednjemu funkcija preneha. Premier mora nato skladno s poslovnikom DZ v desetih dneh predlagati novega ministra ali DZ obvestiti, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru.

To je sicer že peti odstop v Golobovi vladni ekipi. Z ministrske funkcije so doslej odstopili tudi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, notranja ministrica Tatjana Bobnar, minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan in ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. DZ pa je na predlog Goloba razrešil kmetijsko ministrico Ireno Šinko.

Ne spreglejte