SiolNET. Novice Slovenija
3,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prekmurje pretresa gnusen zločin #video

3,39

termometer

Prekmurje pretresa nov srhljiv primer posilstva mladoletne osebe. 23-letni moški naj bi med božično-novoletnimi prazniki posilil 13-letno sorodnico. Zdaj je v priporu, grozi mu od tri do osem let zapora.

A to ni edini tak primer sorodniškega mladoletnega posilstva. Pred časom je prišla na dan zgodba o prav tako 23-letniku, ki je zlorabil še niti desetletno punčko. Krivdo je priznal in dobil štiri leta zapora.

Žrtev posilstva Novice Zastarela zakonodaja: namesto za posilstvo obsojen le za prisiljenje #video

Tokrat je murskosoboška policija skrivnostna, razkrivajo le, da so 11. januarja 2019 k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti privedli moškega, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper osumljenega odredil pripor. Ta je še vedno v priporu, vložena je tudi zahteva za preiskavo. Dogodek se je po besedah tožilstva zgodil v Murski Soboti, podatkov o tem, da bi storilec v preteklosti že zagrešil kakšne podobne napade, pa nimajo.

Zgodbe, ki jih ne moremo zadržati zase

Prijava policiji je prava pot, opozarjajo strokovnjaki. Gre za težke in občutljive zgodbe, a prvi korak žrtve storijo že s tem, ko potrkajo na vrata uradnih institucij.

"Najprej zagotovimo varen prostor za pogovor, se posvetimo taki osebi in se poskušamo pogovoriti ter potem spet spodbujamo, če še ni bilo prijave, da se to prijavi. Le na tak način lahko storilec odgovarja za svoja dejanja," pojasnjuje Danijela Cug, pomočnica direktorja CSD Pomurje, enota Murska Sobota.

"To so zgodbe, ki jih ne moremo zadržati zase. Policiji je treba povedati prave podatke, opisati zgodbo, da lahko potem tudi oni opravijo svoje delo," svetuje Cugova.

V konkretnem primeru tožilstvo pojasnjuje, da bo po končani preiskavi tožilec sprejel odločitev, ali bo vložil obtožnico. Po informacijah, ki smo jih pridobili od murskosoboškega okrožnega sodišča, pa za zdaj mladoletni oškodovanki pooblaščenec še ni dodeljen.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 30
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin