Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2016,
17.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

2

Natisni članek

ameriške volitve Melania Trump Donald Trump Borut Pahor

Sreda, 23. 11. 2016, 17.40

6 let, 6 mesecev

Predsednik Pahor Donalda Trumpa povabil v Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

2

Slovenski predsednik je po telefonu govoril z novoizvoljenim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in ga povabil v Slovenijo. Prihodnji prvi dami pa je v pogovoru zaželel veliko uspeha.

 | Foto:

Predsednik republike Borut Pahor se je danes popoldne po telefonu pogovarjal z novoizvoljenim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Kot so sporočili iz urada predsednika republike, je Pahor izrazil željo po vzpostavitvi tesnih osebnih vezi in po nadaljevanju dobrih odnosov med državama.

Trump Slovencem želi dobro

Predsednik Pahor je novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku znova čestital za zmago na volitvah. Povabil ga je tudi na obisk v Slovenijo. Sogovornika sta izmenjala nekaj mnenj tudi o drugih vprašanjih. Trump pa je Pahorja prosil, naj prenese njegove najboljše želje slovenskemu narodu.

Pahor Melanii zaželel veliko uspeha

Predsednik Pahor je imel, kot so še sporočili iz njegovega urada, tudi "prisrčen pogovor" s prihodnjo prvo damo Melanio Trump. Zaželel ji je veliko uspeha in ji prenesel tudi dobre želje svoje življenjske sopotnice Tanje Pečar.

Bodoči predsednik ZDA poklical tudi Cerarja

Trump je popoldne poklical tudi premierja Mira Cerarja. Slovenski predsednik vlade je novoizvoljenemu predsedniku "vnovič čestital za izjemen uspeh na nedavnih volitvah v ZDA ter poudaril, da smo v Sloveniji ponosni, da prihodnja prva dama prihaja iz naše države", so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Miro Cerar | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Trumpa je zanimalo, kako je v Sloveniji

Trump je ob tem povedal, da državo pozna, in se pozanimal, kako je v Sloveniji. Cerar mu je odgovoril, da je po "preteklih kriznih letih Slovenija v vse boljšem stanju, moderniziramo državo, napredujemo". Dodal je, da mu bodo to z veseljem pokazali, ko bo našo državo znova obiskal.

Cerar je govoril tudi s prihodnjo prvo damo. "Ponosni smo na vas in se veselimo srečanja z vami. Želim vam veliko uspeha na vaši novi poti," je poudaril v telefonskem pogovoru.

Ne spreglejte