Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 6. 2014,
20.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SLS volitve

Petek, 27. 6. 2014, 20.36

8 let

Pozitiven odziv večine strank na pobudo SLS za podpis zaveze za državljansko držo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na pobudo SLS za podpis zaveze za državljansko držo se je pozitivno odzvala večina parlamentarnih strank, z izjemo SDS in DeSUS, ki se nista odzvali, je povedal prvak SLS Franc Bogovič.

SD pred volitvami zaveze ni pripravljena podpisati, večina drugih strank pa je posredovala svoje predloge za dopolnitev zaveze, ki bi jo podpisali prihodnji petek.

SLS je predlog pobude za državljansko držo poslala vsem, ki bodo sodelovali na letošnjih predčasnih parlamentarnih volitvah. Želijo, da se stranke že pred volitvami zavežejo, da bodo ne glede na volilni rezultat takoj po volitvah pristopile k izpeljavi najpomembnejših petih projektov za izboljšanje stanja v Sloveniji.

SLS je do danes pričakovala opredelitev strank do predloga oz. predloge za morebitne dopolnitve zaveze. Bogovič je z odzivom strank zadovoljen. Do prihodnjega petka bodo v SLS zavezo dopolnili s predlogi drugih strank. Bogovič je za STA ocenil, da stranke, ki so načeloma podprle predlog, ne bodo imele težav s podpisom dopolnjenega predloga zaveze.

PS je predlog pripravljena podpisati, a želi, da ga dopolnijo z navedbami konkretnih večjih infrastrukturnih projektov. Tudi DL obljublja podpis, zavezo pa želi nadgraditi z njihovimi predlogi s področja gospodarstva, je pojasnil Bogovič.

Zavezništvo Alenke Bratušek izpostavlja tudi pomen boja proti korupciji Zavezništvo Alenke Bratušek (ZaAB) predlog zaveze podpira s pripombami in nekaterimi predlogi. Eden od njih je boj proti korupciji. Po besedah Bogoviča zavezo načeloma podpirajo tudi v SD in bi v njej želeli več poudarka na spodbujanju delovnih mest. A je stranka predlagateljem zaveze sporočila, da zaveze pred volitvami ne bodo podpisali.

Bogovič se je pogovarjal tudi z NSi, ki se s predlogom deklaracije strinja, a konkretno glede podpisa še niso ničesar sporočili.

Zavezo sta podprli tudi stranka Verjamem in Piratska stranka Slovenije, čeprav zadnja podpis prepušča parlamentarnim strankam.

Od SDS in stranke DeSUS Bogovič odgovora ni prejel, prav tako ne od Stranke Mira Cerarja (SMC).

Kot je pojasnil predsednik SLS, še vedno pričakuje morebitne druge predloge in opredelitev do zaveze.

Ne spreglejte