Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2018,
9.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Pakistan Ukrajina policija

Natisni članek

Sreda, 17. 1. 2018, 9.55

6 let, 6 mesecev

Z 20 migranti v kombiju povzročil nesrečo in skočil v reko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Ljutomerski policisti so danes okoli 5.00 na Razkrižju zaznali nedovoljen prehod čez državno mejo iz Republike Hrvaške.

Video: Planet TV

Voznik kombiniranega vozila avstrijskih registrskih tablic ni upošteval znakov policistov, ki so ga zaustavljali, temveč je s povečano hitrostjo zapeljal v smeri Ljutomera.

Izven naselja Veščica je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal z vozišča in trčil v dva prometna znaka, nato pa v grmovje, kjer je obstal. Voznik je takoj po trčenju stekel iz vozila in hotel pobegniti. Policisti so ga prijeli ob reki Ščavnici, v katero je skočil.

V vozilu se je poleg 29-letnega voznika iz Ukrajine nahajalo še 19 tujcev, 17 državljanov Pakistana in 2 državljana Nepala, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. V prometni nesreči je bilo 8 tujcev lažje telesno poškodovanih.

Izven naselja Veščica je Ukrajinec zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal z vozišča in trčil v dva prometna znaka, nato pa v grmovje, kjer je obstal.  | Foto: Izven naselja Veščica je Ukrajinec zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal z vozišča in trčil v dva prometna znaka, nato pa v grmovje, kjer je obstal.

Neposredno pred tem dogodkom so ljutomerski policisti na območju Razkrižja prijeli še eno osebo z vozilom avstrijskih registrskih številk, in sicer 38-letnega državljana Turčije, ki ima dovoljenje za prebivanje v Avstriji.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta oba primera povezana, zato je bila državljanoma Ukrajine in Turčije odvzeta prostost,  saj obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da sta v sostorilstvu storila kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Oba bosta privedena pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti.

Tujci so v policijskem postopku zaprosili za mednarodno zaščito in bodo prepeljani v Azilni dom v Ljubljano.

Ne spreglejte