Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
11.42

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

2

Natisni članek

policija uboj Postojna umor

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 11.42

5 let, 2 meseca

Postojnčana naj bi do smrti zabodla njegova partnerica

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

2

Umor Postojna | Do zdaj zbrana obvestila kažejo, da je v partnerskem odnosu žrtev nad osumljeno izvajala nasilje, prav tako je tudi čezmerno užival alkohol. | Foto Igor Krmelj

Do zdaj zbrana obvestila kažejo, da je v partnerskem odnosu žrtev nad osumljeno izvajala nasilje, prav tako je tudi čezmerno užival alkohol.

Foto: Igor Krmelj

V enem od stanovanjskih blokov v Postojni so v petek policisti in kriminalisti našli truplo 57-letnega moškega, ki je umrl nasilne smrti. Moškega naj bi do smrti zabodla njegova 36-letna partnerica, ki so ji prostost odvzeli že v petek.

Po klicu občanke na številko 112 je zdravstvena ekipa ZD Postojna v petek zjutraj pred stanovanjem v Postojni našla mrtvega 57-letnega Postojnčana.

Smrt pokojnega je po ugotovitvah zdravnice nastopila ponoči. O najdbi trupla v sumljivih okoliščinah je zdravnik obvestil policijo, zato so bili na kraj napoteni policisti in kriminalisti, ki so zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzeli prostost 36-letni Postojnčanki, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Policija je takoj začela tudi zbirati obvestila, vodenje ogleda kraja kaznivega dejanja pa je prevzela dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Kopru. Ogleda sta se udeležila še dežurni državni tožilec z Okrožnega državnega tožilstva v Kopru in obducent Inštituta za sodno medicino v Ljubljani.

Policija slika
Novice Umor v Postojni: odkrili moško truplo, policija pridržala enega človeka #foto

Moškega so mrtvega našli pred stanovanjem stanovanjskega bloka v Postojni. | Foto: Igor Krmelj Moškega so mrtvega našli pred stanovanjem stanovanjskega bloka v Postojni. Foto: Igor Krmelj

Moški je izkrvavel zaradi vboda v predel prsi

"Ogled kraja dejanja pa tudi poznejša sodna obdukcija sta pokazala, da je moški umrl nasilne smrt, in sicer zaradi izkrvavitve, ki je bila posledica vboda v predel prsi z ostrim predmetom," so zapisali policisti.

Osumljeni so odredili strokovni pregled z odvzemom telesnih tekočin, da se preveri prisotnost alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi. Opravljena je bila tudi hišna preiskava stanovanja in vozila, kjer je bilo zavarovanih več sledi in zaseženih več predmetov, ki bi lahko bili povezani s storitvijo kaznivega dejanja oziroma bi lahko predstavljali sredstvo storitve.

Za uboj zagrožena kazen od pet do 15 let

Do zdaj zbrana obvestila kažejo, da je v partnerskem odnosu žrtev izvajala nasilje nad osumljeno pa tudi da je čezmerno užival alkohol.

"Na podlagi vseh zbranih obvestil je podan utemeljen sum, da je 36-letna državljanka Slovenije v noči na 8. februar 2019 v Postojni izvršila kaznivo dejanje uboja. V nedeljo so osumljeno s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je na predlog državnega tožilca zoper osumljeno odredila pripor. Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen zapora od pet do 15 let," so še sporočili s policije.

Ne spreglejte