SiolNET. Novice Slovenija
0,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poslanci so si za predloge ukrepov za podjetnike vzeli osem ur

0,22

termometer

državni zbor
Foto: STA

DZ bo na današnji izredni seji razpravljal o predlogih ukrepov na gospodarskem področju, zapisanih v koalicijski pogodbi vlade. Za razpravo o ukrepih, ki so po mnenju opozicije škodljivi in uničujoči za slovenske podjetnike, so si poslanci vzeli osem ur časa. Najprej pa bodo potrdili mandate petim novim kolegom v poslanskih klopeh.

O ukrepih iz koalicijske pogodbe na gospodarskem področju je na zahtevo poslancev SDS, NSi in SNS že v torek razpravljal odbor DZ za gospodarstvo. Predlagatelji so opozarjali, da koalicijska pogodba prinaša predvsem nerazumne dodatne nove obdavčitve za gospodarstvo, zato je med podjetniki vzbudila začudenje in ogorčenje. Če bodo predlagani ukrepi sprejeti, lahko resno ogrozijo slovensko gospodarstvo, posledično pa tudi blaginjo državljanov.

državni zbor Novice Spor med gospodarstveniki in koalicijo se seli v državni zbor

Predstavniki vlade so zatrdili, da sprememb brez dogovora ne bo. Državna sekretarka na finančnem ministrstvu Mateja Vraničar Erman je zagotovila, da so v koalicijski pogodbi navedene usmeritve in ne konkretni ukrepi. "Ne bo ukrepov, ki bi zmanjševali konkurenčnost slovenskega gospodarstva, nič ne bo sprejeto čez noč," pa je dejal Aleš Cantarutti z gospodarskega ministrstva.

Na koncu štiriurne razprave odbor ni podprl priporočila o skupnem oblikovanju nove vsebine koalicijske pogodbe z gospodarskimi organizacijami.

Danes bo DZ najprej potrdil mandate petim novim poslancem, ki bodo v poslanske klopi sedli namesto poslancev, ki so zasedli ministrske položaje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin