SiolNET. Novice Slovenija
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Popovič prejel sklep o zavrnitvi pritožbe, Matoz napovedal novo pritožbo

0,48

termometer

Boris Popovič | Boris Popovič v drugem krogu županskih volitev lani decembra v Kopru ni bil vnovič izvoljen za župana Kopra. | Foto: STA
Boris Popovič v drugem krogu županskih volitev lani decembra v Kopru ni bil vnovič izvoljen za župana Kopra. Foto: STA

Odvetnik nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča Franci Matoz je danes sporočil, da so prejeli sklep koprskega občinskega sveta o zavrnitvi Popovičeve pritožbe in potrditve županskega mandata novemu koprskemu županu Alešu Bržanu. Matoz je ob tem napovedal, da bodo najkasneje do četrtka vložili pritožbo na upravno sodišče.

Na koprski občini so poudarili, da so omenjeni sklep Borisu Popoviču poslali v četrtek, Popovičev zagovornik Franci Matoz pa je potrdil, da so ga v petek tudi prejeli. Kot je napovedal, bodo v zakonskem roku oziroma najkasneje do četrtka vložili pritožbo na upravno sodišče.

Boris Popovič. Aleš Bržan. Novice Pritožba Popoviča zavrnjena, Bržanu podelili županski mandat

Občinska volilna komisija in občinski svet zavrnila Popovičevi pritožbi

Popovič, ki je koprsko občino vodil zadnjih 16 let, je v drugem krogu županskih volitev na začetku lanskega decembra tesno izgubil proti novemu koprskemu županu Alešu Bržanu. Zaradi minimalne razlike in domnevnih nepravilnosti je dolgoletni koprski župan podal ugovor na občinsko volilno komisijo, ki je njegov ugovor zavrnila, tako da je tudi po uradnih izidih volitev župan ostal Bržan.

Miodrag Kostić. Posel danes Koprska luka odprla srbskemu tajkunu pot do večine letališča v Portorožu

Popovič se je nato pritožil še na koprski občinski svet, ki pa je njegovo pritožbo na ustanovni seji 21. decembra zavrnil in tedaj za župana potrdil Aleša Bržana. Popovič ima po prejemu obvestila o zavrnitvi pritožbe osem dni časa za vložitev pritožbe na upravno sodišče. To mora o pritožbi nato odločiti v 30 dneh od dneva vložitve pritožbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 95
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin