SiolNET. Novice Slovenija
7,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pritožba Popoviča zavrnjena, Bržanu podelili županski mandat

7,14

termometer

Boris Popovič. Aleš Bržan. | Protestniki so se zbrali pred stavbo Mestne občine Koper. | Foto: STA
Protestniki so se zbrali pred stavbo Mestne občine Koper. Foto: STA

Na konstitutivni seji Mestnega sveta Koper so svetniki podprli predlog sklepa mandatne komisije, da se potrdi mandat županu Alešu Bržanu. Ob tem so zavrgli pritožbo Borisa Popoviča na Mestni svet. Ob tem so v razpravi večkrat poudarili, da je občinski svet politični organ in ne sme sklepati o takih pritožbah, pač pa mora o njih odločati sodišče.

Prav bi bilo, da se odločitev prepusti upravnemu sodišču, je na koncu seje mandatne komisije, s katero so poskrbeli za več kot dve in polurno prekinitev konstitutivne seje, še poudaril član mandatne komisije Janez Starman.

S to pritožbo ni bilo dokazano, da bi ob sprejetju Popovičeve pritožbe bilo lahko karkoli drugače oziroma da bi prišlo do spremembe volilnega rezultata, so še ugotovili v mandatni komisiji. Ob koncu seje je komisija sprejela sklep, da se Popovičevi pritožbi ne ugodi, in to iz razlogov, ki jih je že navedla občinska volilna komisija.

Popović zdaj na upravno sodišče

Borisu Popoviču so tako omogočili, da se kar najhitreje pritoži na upravno sodišče, ki naj o njegovi pritožbi odloča po hitrem postopku. V razpravi ob razložitvi glasu je Marjan Križman (SD) poudaril, da je tudi dostojen umik častno dejanje in pravo sporočilo javnosti. Maja Tašner Vatovec (Levica) pa je dejala, da so se volivci odločili za spremembe in je zato treba spoštovati njihovo voljo.

V nadaljevanju so svetniki na predlog mandatne komisije nato potrdili predlog mandatne komisije in potrdili mandat novemu županu Alešu Bržanu ter tako zavrnili pritožbo Borisa Popoviča. Od 30 prisotnih svetnikov je za tak predlog sklepa glasovalo 20 svetnikov, deset pa jih je bilo proti.

Zaplet Koper Novice Kdo je kriv za zaplete v Kopru? Ministrstvo vrača žogico. #video Franci Matoz odvetnik Novice Matoz: Zdaj je dvom še večji. Popovič se bo pritožil. #video

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 391
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin