SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Politiki in dopust: kaj si mislijo o Šarčevi izjavi? #video

10

termometer

Funkcionarji bi se morali odpovedati dopustu, meni predsednik vlade Marjan Šarec. V času trajanja mandata bi namreč odgovornost do državljanov morala prevladati nad osebnimi potrebami. Delijo takšen pogled tudi preostali politiki?

"Za moje pojme je funkcija način življenja in že napačna percepcija je, da ima neki funkcionar sploh uradno dopust in druge zadeve. Ker ko si ti izvoljen na funkcijo, moraš oddelati svoj mandat," je v oddaji Argument na Planetu dejal premier Marjan Šarec.

Sam je kot župan Kamnika letno porabil okoli pet dni dopusta.

Po dveh zaporednih odhodih ministrov, najprej kohezijskega Marka Bandellija, zdaj pa še kulturnega Dejana Prešička, je Šarec začel napovedovati krizne razmere. 

"Funkcionarji sploh ne bi smeli imeti, ne predsednik republike, ne predsednik vlade, ne poslanec, ne župan, uradno pisanega dopusta. Ker za funkcionarja je bistveno, ali so zadeve narejene in ali zadeve tečejo ali ne tečejo," meni Šarec.

Marjan Šarec Novice Šarec: Ko pišejo, da sem Luka Dončić slovenske politike, se samo nasmejem

Novakova: Vedno, tudi če greš na dopust, te skrbi

Marjan Šarec Foto: Planet TV Z desetletjem za vajetmi stranke NSI, ki jo je nekdanja evroposlanka  pripeljala nazaj v parlamentarne klopi, se Ljudmila Novak zaveda odgovornosti, ki jo nosi funkcija. 

"Ja, težko je oditi na dopust, ko si na funkciji, to je res. Vedno, tudi če greš na dopust, te skrbi, ali se morda ne bo zgodilo kaj takega, kar bi bilo narobe, ker te ni," pravi Novakova, poslanka NSi.

Marjan Šarec Novice Šarec je takšen govor pričakoval #video

Pikalo gre na dopust, ko so šolske počitnice

Ob kulturnem prazniku se ne bi spodobilo tega komentirati, je jasen minister Jernej Pikalo. Kljub trenutnemu bremenu vodenja kar dveh ministrstev ali ravno zaradi tega se Pikalo zasluženemu počitku ne namerava odreči.

"Ja, takrat, ko so vladne počitnice, in seveda, ko so šolske," odgovarja Pikalo, ki začasno sedi na dveh stolčkih – ob ministrstvu za šolstvo vodi še kulturno.

"Na žalost, ko si enkrat politično izpostavljen, si noč in dan, 24 ur, vsak dan in sedem dni v tednu v funkciji. To je res. Nikoli nismo privatni in nikoli zasebni," razmišlja Violeta Tomič, poslanka Levice.

Marjan Šarec Novice Šarec za Argument: Kobal je doživel že dovolj kazni

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 75
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin