SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policisti za sredo dobili vabilo na pogajanja, želijo še vladna pogajalska izhodišča

0

termometer

Policisti so za sredo prejeli vabilo na pogajanja, ki mu pa niso priložena izhodišča vladne pogajalske skupine. Sindikat policistov za 23. in 24. december napovedala izkoriščanje letnega dopusta.

Koalicijski partnerji in ministri državotvornih resorjev so izhodišča vladne pogajalske skupine potrdili na nedeljskem sestanku, vsebine izhodišč pa policijskima sindikatoma niso pojasnili.

Policijski sindikat Slovenije (PSS) in Sindikat policistov Slovenije (SPS), ki sta skupaj oblikovala stavkovni odbor za stavko, ki poteka od 18. novembra, sta za sredo ob 17. uri dobila le vabilo na pogajanja z vladno stranjo. Želijo pa, da se gradivo dopolni in se numerično prikažejo vladna izhodišča ter natančen izračun, koliko stanejo stavkovne zahteve policistov, je pojasnil predsednik SPS Zoran Petrovič.

Želijo pojasnitve Kot je poudaril predsednik PSS Radivoj Uroševič, od predsednika vlade Mira Cerarja pričakujejo hitro in odločno ukrepanje ter zagotovitev potrebnih sredstev za policijo, pričakujejo tudi, da jih bo seznanil, kdaj bo te zadeve uredil. Policisti bodo po njegovih besedah nadaljevali s stavkovnimi aktivnostmi, ki bodo prizadele vlado in ne državljanov.

Kot sta še pojasnila sindikalista, bosta izkoristila možnost po kolektivni pogodbi za policiste in bosta 23. in 24. decembra izkoristila letni dopust. Po kolektivni pogodbi ima namreč policist pravico do izrabe dveh dni letnega dopusta, ki ju sam določi, ne glede na potrebe delovnega procesa, delodajalca pa mora o tem obvestiti najmanj tri dni pred načrtovano izrabo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin