SiolNET. Novice Slovenija
2,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policist domnevno sodeloval pri spolni zlorabi duševnega bolnika

2,93

termometer

Policija
Foto: STA

Pri spolni zlorabi duševno bolnega Ljubljančana, zaradi česar je bil na osem let zapora obsojen Matej Groznik, naj bi sodeloval tudi ljubljanski policist. Tožilstvo je vložilo zahtevo za sodno preiskavo.

Ljubljančan Matej Groznik, ki je nepravnomočno obsojen na osem let zapora za več kaznivih dejanj, med drugim zaradi trgovine z ljudmi, spolne zlorabe slabotne osebe in preprodaje drog, morda ne bo edini kazensko odgovoren za spolno zlorabo duševno zaostale osebe, poroča Dnevnik.

Dražen Papec Novice Pogumni policist v Jelendolu iz vodnega jarka rešil starejšega občana

Tožilstvo policije z zadevo ni seznanilo

Tožilstvo je namreč v omenjeni zadevi na sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper enega policista, ki po neuradnih informacijah še vedno redno opravlja svoje delo. Policija s strani tožilstva ni bila seznanjena s postopkom zoper policista.

Policist naj bi bil ena od Groznikovih strank. Tako naj bi mu obsojeni večkrat uredil srečanje in spolno zlorabo duševno bolne žrtve.

Policijo smo prosili za dodatna pojasnila v zvezi z domnevnimi dejanji policista. Pojasnili so nam, da je njegova identiteta znana. Niso pa nam želeli razkriti njegove starosti in področja dela. Zapisali so le, da policist ne opravlja nalog na terenu temveč v enoti. Zoper njega še ni bil uveden noben disciplinski postopek.

Trenutno zoper policista poteka pridobivanje dokumentacije, po pridobitvi dokumentacije in konkretnih podatkov pa bodo v policiji začeli tudi z vsemi nadaljnjimi delovno pravnimi ukrepi. Hkrati v policiji že poteka notranje varnostni postopek.
Policist Novice Je primerno, da slovenski policisti v migrante merijo z orožjem?

Prodajal ga je za 50 ali 60 evrov

Sodišče je Groznika obsodilo, ker naj bi si svojo duševno bolno žrtev popolnoma podredil z drogami, ki mu jih je dobavljal. Za 50 ali 60 evrov naj bi ga prodajal na zabavah, ki jih je prirejal, pogosto pa naj bi ga zlorabljal tudi sam.

alkotest Novice Škofjeloški policisti ustavili "grozljivo" pijano voznico

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 159
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin