SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija: Premestitev Koroša ni posledica njegovih kritik Hojsa

0,60

termometer

Slavko Koroš | Na policiji so poudarili, da načrtovana premestitev ni povezana z njegovim izražanjem stališč, ki jih je dal kot predsednik Društva kriminalistov Slovenije. | Foto: STA
Na policiji so poudarili, da načrtovana premestitev ni povezana z njegovim izražanjem stališč, ki jih je dal kot predsednik Društva kriminalistov Slovenije. Foto: STA

Slavko Koroš ne bo več pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije, bo pa še naprej opravljal naloge v vodstvu uprave "na drugem ustreznem delovnem mestu", so pojasnili na policiji. Ob tem poudarjajo, da "načrtovana premestitev ni povezana z njegovim izražanjem stališč, ki jih je dal kot predsednik Društva kriminalistov Slovenije", poroča STA.

Direktor uprave kriminalistične policije Vojko Urbas naj bi zamenjal svojega pomočnika Koroša, čemur naj bi botrovale kritike, ki jih je Koroš kot predsednik Društva kriminalistov Slovenije v minulih dneh izrekel ob zahtevi ministra Aleša Hojsa za revizijo nekaterih zaključenih preiskav NPU.

Slavko Koroš Novice Namestniku šefa kriminalistov Korošu naj bi se po kritikah Hojsa majal stolček

Na Generalni policijski upravi pojasnjujejo, da je direktor uprave kriminalistične policije v torek opravil redni letni razgovor s Korošem.

"V razgovoru je direktor ugotovil, da je Slavko Koroš močno obremenjen z nalogami, ki jih opravlja na področju mednarodnega sodelovanja. Med drugim je zelo aktiven v upravnem odboru agencije Europol, pred mesecem dni pa je bil celo izvoljen za namestnika predsedujočega navedenega odbora. Zaradi številnih, tudi novih obveznosti v okviru mednarodnega sodelovanja, po mnenju direktorja, te naloge težje usklajuje z nalogami delovnega mesta, ki ga zaseda, zato ga je direktor seznanil, da bo predlagal njegovo premestitev," so po poročanju STA pojasnili na policiji.

Aleš Hojs Novice Minister Hojs se je odzval na sporni zapis svojega uslužbenca

"Načrtovana premestitev ni povezana z njegovim izražanjem stališč"

Koroš se je danes sestal še z v. d. generalnega direktorja policije Andrejem Juričem. "Dogovorila sta se, da bomo zaradi izvajanja nalog, ki so povezane z mednarodnim sodelovanjem, tudi v luči bližajočega se predsedovanja Svetu EU in vodenja projektov, v zvezi z njim na ravni uprave kriminalistične policije poiskali rešitev, da bo te naloge še naprej opravljal v vodstvu uprave kriminalistične policije na drugem ustreznem delovnem mestu," so navedli.

Ob tem so poudarili, da načrtovana premestitev ni povezana z njegovim izražanjem stališč, ki jih je dal kot predsednik Društva kriminalistov Slovenije.

Koroš je med drugim za POP TV dejal, da ko gre za usmeritve in obvezna navodila ministra, pristojnost ministra ne velja za policijske postopke, katerih usmerjanje je na podlagi zakona, ki ureja kazenski postopek, prevzel tožilec. Opozoril je, da je NPU specializirana enota za odkrivanje in preiskovanje najhujših oblik kriminalitete, kjer vse preiskave usmerja državni tožilec, še piše STA.

Aleš Hojs Novice Hojs vztraja pri reviziji NPU: Zavržene ovadbe so lahko tudi posledica slabo opravljenega dela policije Peter Jančič Siol Plus Preplah zaradi Pompea in Hojsa

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin