Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 10. 2018,
17.07

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Natisni članek

napad policija novinarji RTV Slovenija

Sreda, 17. 10. 2018, 17.07

5 let, 6 mesecev

Policija ovadila moškega, ki je zapeljal v novinarsko ekipo TVS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Policija slika | Fotografija je simbolična. | Foto Ana Kovač

Fotografija je simbolična.

Foto: Ana Kovač

Novogoriški policisti so moškega, ki je avgusta z avtom domnevno namerno zapeljal v novinarko in snemalca Televizije Slovenija (TVS), ovadili zaradi poškodovanja tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti. Za omenjena kazniva dejanja je predvidena zaporna kazen od enega od enega do osmih let zapora.

Omenjeni moški je 8. avgusta zapeljal v ekipo TVS in ruskega turista, s katerim so snemali prispevek. Predtem je dvakrat peljal čez Trg Evrope, ki povezuje italijansko Gorico in Novo Gorico. Najprej je bilo iz avtomobila mogoče slišati žaljivke, nato je zapeljal nevarno blizu, v tretje pa je napadalec zapeljal v snemalca, novinarko in turista. Po incidentu je moški z avtomobilom odpeljal v smeri Italije.

Kamera Žaubi
Novice Zapeljal v novinarsko ekipo, snemalec še zadnji hip odskočil #foto #video

Napadalca ovadili zaradi poškodovanja tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti

Na Policijski upravi Nova Gorica so v okviru preiskave 14. avgusta zaslišali osumljenca, a ga niso pridržali. Na začetku so v skladu z usmeritvami novogoriškega tožilstva primer preiskovali kot sum grožnje in poškodovanja tuje lastnine.

Po poročanju časnika Večer se je to v vmesnem obdobju spremenilo. Tako so prejšnji teden na okrožno državno tožilstvo poslali ovadbo, v kateri je osumljencu očitana izvršitev poškodovanja tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti po drugem odstavku 314. člena kazenskega zakonika.

Ta določa, da storilec z nevarnim sredstvom z namenom izsiljevanja, zastraševanja, prisiljenja k storitvi ali opustitvi nekega drugega dejanja, maščevanja ali z namenom pridobitve premoženjske ali nepremoženjske koristi sebi ali komu drugemu načrtuje, poskusi ali izvede nevarno dejanje, pri katerem je ali bi bila ogrožena varnost ljudi ali premoženja večje vrednosti. Za kaznivo dejanje, ki ga policija preganja po uradni dolžnosti, je predvidena zaporna kazen od enega do osmih let.

Novice Rok Žavbi s pestmi napadel novinarja in snemalca Planet TV #video

Novinarka: Moški naju je napadel namerno

Novinarka TVS Mojca Dumančič je za Večer dejala, da s snemalcem vesta, kdo je napadalec in da gre za znanega nasilneža, ki je znan tudi policiji.

"Napad je bil uperjen v naju, ker sva novinarja, in novinarji so o njegovih ravnanjih v preteklosti poročali," je pojasnila dopisnica TVS iz Nove Gorice in dodala, da ne dvomi o tem, da je šlo za namerni napad.

Ne spreglejte