SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rok Žavbi s pestmi napadel novinarja in snemalca Planet TV #video

10

termometer

Slovenec Rok Žavbi, ki je bil v Italiji obsojen zaradi novačenja teroristov Islamske države, po prestani zaporni kazni pa je od srede spet doma v Sloveniji, je danes skupaj s svojim očetom napadel novinarja in snemalca Planet TV.

Novinarju in snemalcu, ki sta v vasi Pšajnovica stala na cesti pred hišo družine Žavbi, se je najprej približal oče Roka Žavbija in ju začel preganjati z javne površine ter vpiti, da jima ne dovoli snemanja. Nato se je z avtomobilom pripeljal še Rok Žavbi, ki je fizično napadel snemalca in novinarja.

Žavbi je novinarja in snemalca brcal in udarjal s pestmi, skupaj z očetom pa sta ju tudi grobo zmerjala. Uredništvo Planet TV je dogodek že prijavilo policiji.

Islamska država Novice Rok Žavbi, obsojen zaradi novačenja teroristov, se je vrnil v Slovenijo #video
Na napad se je odzval predsednik DZ Matej Tonin. Kot je zapisal, gre za "nesprejemljiv, nedopusten in obsojanja vreden napad, ki ne sme miniti brez posledic za napadalca".
 

Italija je 28-letnega Roka Žavbija, ki je na seznamu tujih borcev, "iz varnostnih razlogov in javne varnosti" izgnala iz države, je danes poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. Slovenskih organov po pojasnilih njegovega odvetnika Sama Sanzina o tem niso obveščali, ker je po prestani kazni svoboden državljan.

Na Generalni policijski upravi so potrdili, da je bil v sredo v večernih urah na letališče Ljubljana v spremstvu dveh italijanskih policistov deportiran slovenski državljan, ki je v Italiji prestal zaporno kazen.

Islamska država Novice Džihadist Rok Žavbi obsojen na tri leta in štiri mesece zapora

Žavbija je slovenska policija prijela 6. maja 2016 v Ljubljani na podlagi evropskega naloga za prijetje in predajo, ki ga je izdal preiskovalni sodnik sodišča v Benetkah.

Žavbi, ki se je iz Sirije vrnil jeseni 2013, je na zahtevo voditelja skrajne muslimanske ločine vahabitov v Bosni in Hercegovini Bilala Bosnića v Italiji izuril dva borca, ki sta nato odšla v Sirijo. 

Islamska država Novice Džihadist Rok Žavbi po vrnitvi iz Sirije delal pri ljubljanskem mesarju

Med zaslišanjem je Žavbi dejanje priznal ter italijanskim oblastem predal stike in elektronska sporočila s skrajneži, kar so mu upoštevali kot olajševalno okoliščino. Na zaslišanju je povedal tudi, da je bil pred spreobrnitvijo v islam kristjan.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 951
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin