SiolNET. Novice Slovenija
2,98

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Policija išče storilca, ki je na Kidričev spomenik nastavil svinjsko glavo

2,98

termometer

Policija
Foto: Bor Slana

Policisti po torkovi informaciji, da je bila na spomeniku v Kidričevem nastavljena svinjska glava, iščejo sledi za neznanim storilcem, ki je to storil. Za zdaj zadevo obravnavajo kot prekršek. Če se bo potrdil sum za obstoj kaznivega dejanja, bodo zadevo ustrezno prekvalificirali.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so jih v torek okoli 13.30 obvestili, da naj bi bila v spomeniškem parku v Kidričevem na podstavek, na katerem je bil do tatvine v letu 2010 postavljen doprsni kip komunističnega funkcionarja Borisa Kidriča, nastavljena svinjska glava.

Ko sta tja prišla policista, na stebru ni bilo več ničesar. Svinjsko glavo so namreč medtem že odstranili delavci tamkajšnjega občinskega podjetja in jo odpeljali v zbirni center za odpadke v Kidričevem.

Policija: Gre za sum vzbujanja politične nestrpnosti

Policisti zdaj zbirajo obvestila za utemeljitev suma storitve prekrška po 20. členu zakona o varstvu javnega reda in miru. Utemeljujejo sum, da se je neznani storilec na javnem kraju nedostojno vedel z namenom vzbujanja politične nestrpnosti, za kar je zagrožena denarna kazen.

"Če pa bodo policisti z zbiranjem obvestil morda potrdili sum za obstoj kaznivega dejanja, bodo zadevo obravnavali v skladu z določili zakona o kazenskem postopku," so pojasnili na mariborski policijski upravi, kjer so o zadevi že obvestili pristojno tožilstvo.

Komentarji

13

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • fizik10 / 03.01.2018. ob 16:25 +11 - 3

  Smešno!! Kip enega od predstavnikov jugoslovanskega komunizma bi morali že zdavnaj javno odstraniti, saj ne spada v demokratični del Evrope! S takšnimi kipi se opeva diktatorski režim, ki ga je EU tudi obsodila enako, kot fašizem in nacizem. Preveč ljudi je v njem trpelo, da bi ga v sodobni Evropi morali še vedno poveličevati.

  +11 - 3
 • Ratko / 03.01.2018. ob 17:45 +6 - 1

  DamDamu tudi ni jasno, da se je zavzemal za zgraditev Litostroja, ki so ga zgradili nemški vojni ujetniki in slovenski politični zaporniki. Sicer je pa bolj znan po intenzivnem političnem ubijanju pa vojni po navodilu Edvarda Kardelja. Sicer je pa tovarne gradil tudi Stalin in ni jih bilo treba niti razprodajati. V maloro so šle kar same.

  +6 - 1
 • pesbanny / 04.01.2018. ob 04:56 +2 - 1

  Kaj pa tistih 75 000 človeških glav,ki so jih morilci Kidrič,Maček in Ribičič dali po vojni sneti živim in nedolžnim mladim ljudem? Naj polocija raje išče še tistih nekaj pomagačev omenjenih zločincev,ki so še živi in prejemsjo za svojea dejanja izredne pokojnine

  +2 - 1
delitve: 70
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin