Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
1. 3. 2018,
8.38

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

Natisni članek

Slovenija mraz zima sneg zimska rekreacija

Četrtek, 1. 3. 2018, 8.38

5 let, 5 mesecev

Poglejte, kako je sneg pobelil obalna mesta #foto #video

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

V najbolj mrzlo jutro so se danes prebudili na Štajerskem in v Pomurju. Živo srebro se je tam ponekod spustilo do -20 stopinj Celzija. Predvsem na jugu in zahodu je že začelo rahlo snežiti, sneg so prvič letos dočakali tudi na Obali. 

Video: Planet TV


Ponekod na jugu in zahodu države je že začelo snežiti, prav tako sneg naletava na Obali. Po podatkih prometno-informacijskega centra se sneg na Primorskem med Koprom in Divačo že oprijema cestišča.

Kot so nam povedali na Policijski upravi Koper, večjih težav v prometu zaradi snega ni. Tudi na Obali je sicer v teh razmerah obvezna zimska oprema - zimske pnevmatike, če teh nimate, pa letne pnevmatike in verige.  

Fotogalerija
1 / 12

Sol na ceste tudi na Obali

Zima se v vsej svoji podobi te dni kaže tudi v Izoli. Sneg se že oprijemlje cestišča, zato iz Komunale Izola sporočajo, da so poskrbeli za zadostne količine soli in peska za posipanje, ki ga lahko brezplačno prevzamejo njihovi uporabniki. Kot so zapisali v današnjem sporočilu za javnost, so že od zgodnjih jutranjih ur aktivirane vse njihove ekipe, ki na območju Izole posipavajo javne ceste in druge javne površine.

Na Ptuju zjutraj -20 stopinj Celzija

Četrtkovo jutro je bilo najbolj mrzlo na Štajerskem in v Pomurju. Vremenoslovci agencije za okolje (Arso) so na Ptuju namerili -20, v Mariboru in Radencih -19, v Murski Soboti pa -18 stopinj Celzija. Danes bo sicer sprva še zelo mrzlo, a bo proti večeru mraz popustil. Najvišje dnevne temperature bodo danes od -8 do -4, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani Arsa.

Video: sneženje na obali

Video: Andrej Peroša


Na Primorskem nevarnost poledice

Ponoči bo na Primorskem sneg prehajal v dež, ponekod bo mogoča poledica. Ponekod v notranjosti Slovenije bo rahlo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4 stopinje Celzija, ob morju in na Goriškem okoli ledišča.

Spremljajte vremensko napoved na vreme.siol.net.

Jutri bo oblačno. V notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -7 do -3, na Primorskem od 1 do 5 stopinj Celzija.

Razjasnitev šele v nedeljo

V soboto bo pretežno oblačno, predvsem na severu in vzhodu se bo prehodno delno zjasnilo. Popoldne se bodo na zahodu spet začele pojavljati rahle padavine.

V nedeljo se bo delno razjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Topleje bo.

Ne spreglejte