SiolNET. Novice Slovenija
3,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poklukar: Korakamo proti četrtemu valu, zato je ključno, da se cepimo #video

3,45

termometer

Minister za zdravje Janez Poklukar je po današnjem delovnem obisku v Radečah ocenil, da je pri obvladovanju četrtega vala epidemije ključno, da se cepimo. Pričakuje, da bo mobilna aplikacija za preverjanje PCT pogojev, ki je trenutno zaradi tehničnih težav nedostopna, spet dosegljiva najkasneje zvečer oziroma zjutraj.

Minister za zdravje Janez Poklukar, ki se je v Radečah pogovarjal s predstavniki zdravstvenih domov Sevnica, Brežice in Radeče o cepljenju proti covid-19 in obvladovanju epidemije na terenu, je dejal, da smo vsi na istem čolnu in si pri odločitvi za cepljenje zastavljamo enaka vprašanja. Tudi sam se je cepil, vendar ne zato, ker je minister, ampak ker verjame stroki in njenim ugotovitvam glede cepljenja.

"Z namenom zagotoviti čim večjo precepljenost smo se odločili za odprtje cepilnih centrov po državi od osme do 22. ure," je dejal Poklukar po poročanju STA.

Zdravstveni dom Ljubljana Novice ZD Ljubljana: Prost dostop do cepljenja ne more potekati brez vrst, a nihče ni čakal več kot pol ure

V začetku avgusta že več okuženih, več ljudi tudi v bolnišnicah  

Po njegovih besedah število okuženih v zadnjih dneh narašča, kar pomeni, da korakamo proti četrtemu valu epidemije. Zato pričakuje, da bo po 10. avgustu začelo naraščati število okuženih, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje. Pojasnil je tudi, da je prejšnji teden v Sloveniji delta različica novega koronavirusa postala prevladujoča.

Testiranje že kmalu plačljivo 

Spomnil je, da je danes prvi dan od uvedbe protokola PCT. Minister si želi, da bi bilo cepljenja, ki je v tem protokolu označeno s črko C, čim več, čim manj pa tistega, kar označujeta črki P in T. 23. avgust je Poklukar označil kot dan, ko bo treba za določene aktivnosti plačati testiranje na novi koronavirus in izpostavil še, da je v zadnjih dveh mesecih strošek hitrih antigenskih testov dnevno znašal 308 tisoč evrov.

Tudi direktorji omenjenih zdravstvenih zavodov, v katerih je cepljenih od 73 do 88 odstotkov vseh zaposlenih, so občane pozvali k cepljenju.

Cepljenje predsednikov Novice Proti covid-19 cepljeni skoraj vsi poslanci. Spodbujajo, da enako storite tudi sami. Hrvaška Novice To morate vedeti: Hrvaška zaostruje ukrepe moda, ulična moda, Ljubljana Novice Cepljenje brez naročanja tudi v UKC Ljubljana. Janša: Pohvalno, ampak ... Cepljenje v Izraelu Novice Slovenija med slabšimi pri cepljenju. Za nami še pet držav.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin