SiolNET. Novice Slovenija
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poglejte, kdo so tihi junaki epidemije #video

0,70

termometer

V največji slovenski bolnišnici so se tik pred 30. obletnico samostojne države zahvalili tistim v prvih bojnih vrstah in simbolno razglasili zmago nad virusom. "Ni bilo prvih, drugih ali tretjih bojnih linij, bil je le boj, in vsi smo se borili, delali smo tisto, kar znamo, in delali smo veliko", pripoveduje vodja posebnega covidnega oddelka na UKC Ljubljana. Strahu so se privadili, in čeprav je bilo hudo, ugotavljajo, da jih je epidemija še dodatno povezala. 

Polno zasedene covidne postelje in bolniki na respiratorjih je bila vsakodnevna slika, s katero se je srečeval zdravnik Marko Žličar, vodja diagnostično-terapevtskega servisa oziroma posebnega oddelka DTS, ki je bil namenjen zdravljenju bolnikov z najhujšimi oblikami bolezni covid-19.

''Realna slika je malo drugačna, ni bilo prvih, drugih, tretjih bojnih linij, vsi smo se borili, delali smo tisto, kar znamo, delali smo veliko, nobenemu ni bilo prav težko,'' je dejal Žličar.

Oddelek DTS je bil največji intenzivni oddelek v ljubljanskem kliničnem centru, v izrednih razmerah je lahko sprejel tudi do 300 covidnih bolnikov, in bilo je ogromno izzivov, še pripoveduje Žličar.

Precej obremenjeni so bili v času epidemije tudi zaposleni na oddelku ljubljanske internistične prve pomoči, ki jo vodi Hugon Možina. ''K nam na Urgenco so se usmerjali slabši bolniki z zelo ogroženim dihanjem, zato jim je 'grozilo', da jih bomo morali intubirati in priklopiti na aparat, ali pa bolniki, ki so imeli dodatne komplikacije internističnih bolezni, covid-19 in srčna obolenja in/ali srčno popuščanje, infarkt oziroma sum na pljučno embolijo,'' je opisal.

Testiranje koronavirus Novice Novi podatki: toliko okužb smo potrdili v torek #video Sydney Novice V Avstraliji zaradi izbruha koronavirusa omejili izhode iz mesta Odprtje gostinskih teras v Ljubljani Novice Slovenija bo kmalu v zeleni fazi tudi za Evropo Danijel Bešič Loredan Novice Nesporazum? Bešič Loredan se opravičuje pacientom, vodstvo njegove trditve zavrača

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin