Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 3. 2021,
15.18

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

smrt umor Nova Gorica Policija

Torek, 23. 3. 2021, 15.18

3 leta

Podrobnosti umora 55-letnika: vzrok smrti hude poškode glave zaradi sekire

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82
Policijski trak | Foto STA

Foto: STA

Novogoriški policisti so predstavili podrobnosti umora 55-letnika iz Idrije, ki se je zgodil 15. marca. Policisti so nekaj dni kasneje aretirali 48-letnega osumljenca, ki mu zaradi umora na zahrbten način grozi najmanj 15 let zapora. Motiv za dejanja policisti še preiskujejo.

Umor 55-letnika iz okolice Idrije se je zgodil 15. marca, ko so policisti dobili klic občana, da je našel moškega, ki ni kazal znakov življenja, v stanovanju večstanovanjskega objekta.

Zaradi nepojasnjenega vzroka smrti so preiskavo predali kriminalistom. Po dodatnih preiskavah in obdukciji so potrdili sum, da je 55-letnik umrl nasilne smrti.

slovenska policija
Novice 55-letnik z območja Idrije umrl nasilne smrti

Pokojnik dobil več udarcev po glavi s sekiro

slovenska policija | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K. Vzrok smrti pokojnega so bile hude poškodbe glave, ki so nastale zaradi udarcev s topim predmetom po glavi (sekiro).

Novogoriški  kriminalisti so med ogledom kraja umora v stanovanju našli nevaren predmet, ki bo uporabljen kot dokaz za kaznivo dejanje umora.

Prav tako je bilo med kriminalistično preiskavo med drugim ugotovljeno, da je bil 48-letni osumljenec večkrat na obisku pri pokojnem 55-letniku. Prijeli so ga 17. marca, dan kasneje pa je na njegovem domu potekala hišna preiskava, v kateri so zasegli več predmetov, ki bodo uporabljeni kot dokaz za kaznivo dejanje umora.

Ob tem so kriminalisti v nadaljevanju ogleda stanovanja oz. kraja dejanja skupaj s  strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija opravljali podroben ogled ter zavarovali številne sledi in dokaze.

Motiv še preiskujejo

Okoliščine oz. motiv, zakaj se je zgodilo kaznivo dejanje umora, bodo novogoriški kriminalisti poskušali ugotoviti z dodatnim zbiranjem obvestil.

48-letni osumljenec je bil v petek, 19. marca, s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora, ker je na zahrbten način umoril 55-letnega moškega, izročen v nadaljnji postopek dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju odredila pripor.

Za kaznivo dejanje umora na zahrbten način je v kazenskem zakoniku zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.

Ne spreglejte