SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Počivalšek: Za Cerarja je bila želja po predsedovanju DZ privatna ambicija

10

termometer

Zdravko Počivalšek, Miro Cerar
"Če je bila SMC v preteklosti v mnogočem ujetnica obrazov in razmerij med njimi, poslej ne bo več. Moramo tozadevno odrasti," je zapisal Počivalšek. Foto: STA

Potem ko je ustanovitelj stranke SMC Miro Cerar včeraj sporočil, da izstopa iz stranke, je njen aktualni predsednik, Zdravko Počivalšek, članom poslal pismo.

Cerar je včeraj sporočil, da izstopa iz SMC. "Sam ne želim biti član, kaj šele častni predsednik stranke, ki je ostala brez časti," je zapisal ob tem. Poslanke in poslance SMC je pozval, naj začnejo misliti s svojo glavo. Več v članku Miro Cerar izstopil iz SMC: ''To ni več moja stranka.''

"Storil sem vse, kar sem lahko"

Kot je zapisal Počivalšek, si izstopa Cerarja, ki je bil ustanovitelj SMC in kasneje njen častni predsednik, ni želel in ga obžaluje. "Tudi v zadnjem obdobju, po odstopu predsednika vlade, sem storil vse, kar sem lahko, da bi bila njegova vloga v stranki tudi v prihodnje opazna in vsebinsko močna," je v pismu, ki ga objavljamo spodaj, zapisal Počivalšek.

Počivalšek omenja tudi pismo, ki ga je na začetku februarja Cerar poslal javnosti in v katerem Cerar piše o nesprejemljivosti koalicijskega povezovanja s SDS.

Kot pravi Počivalšek, je del širše javnosti pismo sprejel z navdušenjem, "s tem namenom je bilo najbrž tudi napisano". "Interna strankarska javnost pa ga je doživela kot vnovičen izkaz starih SMC-jevih hib," piše Počivalšek, ki dodaja še, da bi stranka takrat potrebovala mir.

Miro Cerar Novice Cerar: Če bo vlado vodil Janša, v njej ne bom sodeloval #video

Cerar je februarja v pismu Počivalšku napisal, da v primeru, da bi se oblikovala vlada pod vodstvom predsednika SDS Janeza Janše, v njej ne more sodelovati. Cerar je februarja v pismu Počivalšku napisal, da v primeru, da bi se oblikovala vlada pod vodstvom predsednika SDS Janeza Janše, v njej ne more sodelovati. Foto: Ana Kovač

Kot je še zapisal, je bil položaj predsednika državnega zbora Cerarju ponujen trikrat. "To je bilo v obdobju, ko je bila verjetnost oblikovanja nove politične večine še majhna in nezanesljiva. Vsakič je to misel zavrnil."

Kot še piše Počivalšek, je ta misel za Cerarja postala sprejemljiva šele potem, ko so postali jasni tudi obrisi nove koalicije in "je postalo otipljivo, da lahko postane njegova želja iz leta 2018 naposled tudi resničnost".

Njegova 'privatna ambicija'

Kot je še zapisal Počivalšek, ve, da si je Cerar tega položaja želel. "A ta njegova želja je bila zame, v luči dogodkov zadnjega meseca, natanko to, kar danes očita meni in celotnemu vodstvu stranke, njegova 'privatna ambicija'."

Pismo Zdravka Počivalška:

počivalšek pismo

počivalšek pismo

počivalšek pismo

počivalšek pismo

Janez Janša Novice Janša: Služenje vojaškega roka lahko tudi civilno #foto #video Janez Janša Novice Neuradno: SDS, NSi, SMC in DeSUS dosegle dogovor o novi koaliciji

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 40
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin