SiolNET. Novice Slovenija
3,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

KPK ugotovila kršitev integritete. Za Počivalška je stvar s tem zaključena.

3,82

termometer

Zdravko Počivalšek |  | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

"Podpis pogodbe pomeni spoštovanje pogodbe - vsaj v normalnem svetu. Če KPK temu reče kršitev integritete, je to njihovo stališče, ki pove več o KPK kot o meni. Odločitev KPK sprejemam z mirno vestjo." Tako je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek komentiral ugotovitev Komisije za preprečevanje korupcije glede kršitev integritete pri nabavi zaščitne opreme. 

Minister Zdravko Počivalšek se ja na ugotovitve KPK odzval na družbenem omrežju Facebook. "KPK mi očita, da sem kršil integriteto, ker sem od g. Zakrajška zahteval, naj se drži določil pogodbe. Tega, da sem nekomu naročil, naj izpolni pogodbo, ki jo je sam predhodno podpisal, se res NE SRAMUJEM," je zapisal v objavi. 

KPK je v okviru preiskav, povezanih z nabavami zaščitne opreme pri dobavitelju genEplanet diagnostika, d. o. o., ugotovila kršitev integritete ministra Počivalška. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so ugotovitve pravnomočne.

Na ugotovitve KPK se je na družbenem omrežju Twitter odzval tudi predsednik vlade Janez Janša. Cinično je zapisal, da je pomembno, da KPK ni ugotovila kršenja integritete predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela, ko je hkrati opravljal delo za Fifo, za kar je letno prejemal dobrih 200 tisoč evrov nadomestila.

Komisija je v preiskavi opravila razgovore z obravnavano osebo in pričami ter celovito preverila vse okoliščine ravnanj z začetka epidemije. Na podlagi vseh dejstev je senat KPL odločil, da so ugotovljene nepravilnosti takšne, da je šlo za kršitev integritete v skladu z Zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK). Počivalšek je neutemeljeno posegel in vplival na delo Zavoda za blagovne rezerve (ZRSBR) in povzročil, da je bil določen ponudnik privilegiran, s tem pa presegel svoje pristojnosti. 

Zdravko Počivalšek Novice Zdravko Počivalšek: Ko to povem v tujini, me gledajo in ne verjamejo covid testiranje Novice Takšne so včerajšnje številke

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin