Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 1. 2018,
21.29

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,35

12

Natisni članek

depresija Ministrstvo za obrambo Slovenska vojska

Ponedeljek, 22. 1. 2018, 21.29

6 let, 2 meseca

Po treh misijah na Kosovu v psihiatrični bolnišnici in brez službe #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,35

12

S hudimi težavami se je spopada 37-letni vojak, ki se mu je po vrnitvi z misije na Kosovu, kjer je doživel tudi samomor kolegice, hudo poslabšalo duševno stanje. Zadnja štiri leta je ves čas v rokah slovenske psihiatrije, ob tem pa je izgubil še službo v vojski, je poročal Planet TV.

"Ni hujšega kot gledati svojega otroka, ki je bil pri 33 letih videti povsem zdrav in pri močeh, zdaj pa je psihična razvalina," je razložila njegova mama. Sedemintridesetletnik je preživel tri misije na Kosovu. Zadnja je bila po besedah zelo stresna, domov pa se je vrnil s travmami.

Prosil za pomoč, vendar je ni dobil

Že na misiji je prosil za pomoč, vendar je ni dobil, je s solzami v očeh povedala mama. "Nato je nekega dne pregorel in se po njegovih besedah zgrudil. Odpeljali so ga na urgenco, od tam pa takoj v psihiatrično bolnišnico Polje," je dejala za Planet TV .

Po treh dneh so ga zaradi prostorske stiske poslali domov. Pozneje jo je večkrat objokan klical, da si želi pomoči, a je ne dobi, je dejala.

"Nato pa so se klici ustavili, nihče ni vedel, kaj se dogaja z njim. Bil je zaprt v svojem stanovanju, neodziven, prav to ga je stalo tudi službo. Na neodprtem kupu pošte ga je namreč čakalo več pozivov z ministrstva za obrambo," je zgodbo razkrila mama.

Na ministrstvu so povedali, da je prepozno

Mama je takoj odšla na ministrstvo za obrambo, kjer pa so ji povedali, da je za sinovo službo prepozno. "Po 13 letih služenja vojski je tako izgubil še službo. Zdaj živi od socialne podpore, zunanji svet mu je postal neznanka," je dejala mama.

Po več kot treh letih podajanja od psihiatrične bolnišnice v Vojniku do Polja in nazaj k mami domov je končno dobil sobo v ljubljanski kliniki. Tam ga bomo obiskali jutri.

"Pozivam vojsko,ministrstvo za obrambo, da bolj podrobno spremljajo zdravstveno stanje svojih vojakov," je sklenila mama.

Ne spreglejte