Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2011,
18.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

LDS

Sreda, 30. 11. 2011, 18.44

8 let

Po mnenju Kresalove je LDS garancija za napredno vlado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
LDS je garancija za napredno vlado in edina možnost, da se leva sredina resnično okrepi.

Tako je na zaključnem predvolilnem srečanju kandidatov in kandidatk stranke LDS za državnozborske volitve na Kokrici pri Kranju povedala predsednica stranke Katarina Kresal. Kot je dodala, verjame, da imajo dovolj potenciala za vstop v DZ.

"Potrebujemo čim več levosredinskih strank" Če želimo ustaviti pohod konzervativne politike, interesnih in desnih strank, potem v parlamentu potrebujemo čim več levosredinskih strank, za ta dosežek pa potrebujemo LDS, je povedala Kresalova. LDS je po njenem mnenju edina možnost, da se leva sredina resnično okrepi, postane primerna protiutež in da vodi napredno politiko.

"Če želimo v svojem življenju odprtost in svobodo, potem je treba dati glas LDS" Konzervativizem danes po razmišljanju Kresalove na veliko trka na naša vrata, kar so danes občutili tudi pri stranki. Na socialnem omrežju Facebook so po njenih besedah LDS namreč prepovedali oglas, ki naj bi bil preveč liberalen. Očitno se že vsi prilagajajo na to, da prihaja konzervativna politika, je razmišljala in dodala, da če želimo v svojem življenju odprtost in svobodo, potem je treba dati glas LDS, ker prave levosredinske politike brez te stranke v DZ ne bo.

"Smo liberalci, se pravi, da si ne postavljamo meja vnaprej" LDS gre lahko v koalicijo z vsemi, ki spoštujejo pravno državo, človekove pravice in svobodo, je odgovorila na vprašanje o možnih koalicijah: "Smo liberalci, se pravi, da si ne postavljamo meja vnaprej." Toda s tistimi, ki so pripravljeni izbrisati 30.000 ljudi, ker jim niso všeč, in s tistimi, ki pošiljajo istospolno usmerjene na zdravljenje, in pravijo, da obstajajo samo ene prave družine ali samo ene prave ženske, bodo v LDS po mnenju Kresalove težko sodelovali.

Glede na povratne informacije s terena in terensko kampanjo v zadnjih dveh mesecih Kresalova ocenjuje, da imajo v LDS dovolj potenciala za vstop v DZ. Po njenem mnenju je potrebno le še trdo delati zadnje tri do štiri dni in vse volivce, "ki v sebi nosijo modro barvo in imajo radi LDS", nagovoriti in dejansko pripeljati na volišča.

Ne spreglejte