Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 10. 2016,
11.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

preiskava rop

Četrtek, 13. 10. 2016, 11.08

6 let, 6 mesecev

Po vsej Sloveniji so kradli vozila in jih preprodajali po delih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Ljubljanski kriminalisti so končali večmesečno preiskavo. Ugotovili so, da so tri osebe delovale v združbi, ki je izvajala tatvine avtomobilov, dele pa preprodajala.

Policisti so ugotovili, da so imeli nekateri deli vozil delno ali v celoti odstranjene identifikacijske označbe.  | Foto: PU Ljubljana Policisti so ugotovili, da so imeli nekateri deli vozil delno ali v celoti odstranjene identifikacijske označbe. Foto: PU Ljubljana

Združbo je vodil 45-letni moški iz Ljubljane ter usmerjal druga dva osumljenca, stara 26 in 55 let, ki sta po njegovih navodilih izvrševala tatvine vozil in zanj opravljala transporte ukradenih avtomobilskih delov.

Tatvin niso izvrševali zgolj na območju Ljubljane, temveč tudi njene širše okolice. 45-letni osumljeni je odtujene dele vozil shranjeval na različnih lokacijah in jih nato prodajal tudi prek podjetja, katerega  glavna  dejavnost  je prodaja avtomobilskih delov in v katerem je bil osumljeni zaposlen, so sporočili iz PU Ljubljana.

Najdenih in zaseženih  je  bilo  prek  240  delov  vozil. | Foto: PU Ljubljana Najdenih in zaseženih je bilo prek 240 delov vozil. Foto: PU Ljubljana

Opravljenih več preiskav na različnih lokacijah

V preteklem tednu je bilo opravljenih skupno 13 hišnih preiskav na 10 lokacijah v okolici Ljubljane, v katerih je sodelovalo prek 50  kriminalistov  in  policistov  PU Ljubljana. Najdenih in zaseženih  je bilo več kot 240  delov  vozil,  tudi celotna vozila, dokumente odtujenih  vozil ...

Za  do zdaj identificirane  dele  vozil so policisti ugotovili, da pripadajo vozilom, ki so bila odtujena v večini večjih slovenskih mest. Gre za vozila višjega in srednjega cenovnega razreda, kot so renault (clio, megane), VW (Golf), audi in škoda (octavia).

Škoda presega 200 tisoč evrov

Policisti ocenjujejo, da so osumljenci s kaznivimi dejanji povzročili za več kot 200 tisoč evrov materialne škode. Njihov zaslužek oz. protipravno premoženjsko korist pa še preiskujejo.

Dva osumljenca sta bila s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je  zoper oba odredil pripor. Tretji osumljenec je že pred zaključno akcijo umrl.

Še nekaj fotografij ukradenih vozil:

tatvine | Foto: PU Ljubljana Foto: PU Ljubljana

tatvine | Foto: PU Ljubljana Foto: PU Ljubljana tatvine | Foto: PU Ljubljana Foto: PU Ljubljana

Ne spreglejte