Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 9. 2020,
19.30

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

21

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Tomaž Gantar DeSUS Aleksandra Pivec

Sreda, 23. 9. 2020, 19.30

3 leta, 7 mesecev

Pivčeva ostaja ministrica, DeSUS ni predlagal njene razrešitve #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

21

Svet stranke DeSUS je danes odločil, da bodo na izrednem kongresu 28. novembra poleg novega predsednika stranke volili tudi tri nove podpredsednike. Po odstopu Aleksandre Pivec z mesta predsednice je bilo slišati, da bodo danes predlagali tudi njeno razrešitev z mesta kmetijske ministrice in ime njenega naslednika, a so zatrdili, da o tem niso govorili.

Kot je v izjavi po seji pojasnil predsednik sveta DeSUS Anton Urh, o položaju Aleksandre Pivec danes niso govorili. Ob robu seje sveta so se sicer pojavile neuradne informacije, da bi utegnili predlagati razrešitev Pivčeve z mesta ministrice za kmetijstvo, kar zahteva tudi poslanska skupina DeSUS, ter na njeno mesto predlagali imenovanje državnega sekretarja na ministrstvu Jožeta Podgorška. A je Urh po poročanju STA zatrdil, da o tem niso govorili.

Tomaž Gantar
Novice Gantar: To je nedopustno in nesprejemljivo

Poslanci DeSUS proti temu, da Pivčeva ostane ministrica

Pivčeva se je sicer danes popoldne sestala s predsednikom vlade Janezom Janšo, a v njegovem kabinetu srečanja uradno niso komentirali oziroma razkrivali vsebine pogovora. Srečanja z Janšo ni komentirala niti Pivčeva. Neuradno naj ministrica ne bi odstopila in se pripravlja na interpelacijo o svojem delu in odgovornosti, ki so jo proti njej vložile štiri opozicijske stranke.

Tomaž Gantar danes položaja Pivčeve ni želel komentirati. "Ona je že velikokrat povedala kaj, kar ni držalo," pa je glede navedb, da naj bi uživala podporo predsednika vlade, povedal Gantar. | Foto: Ana Kovač Tomaž Gantar danes položaja Pivčeve ni želel komentirati. "Ona je že velikokrat povedala kaj, kar ni držalo," pa je glede navedb, da naj bi uživala podporo predsednika vlade, povedal Gantar. Foto: Ana Kovač

V interpelaciji so opozicijske stranke SD, LMŠ, SAB in Levica nanizale očitke, ki se jih Pivčeva v zadnjih mesecih otepa zaradi plačil ob gostovanjih po Sloveniji, ter očitke zaradi afere SRIPT. V poslanski skupini DeSUS pričakujejo, da se bo vprašanje položaja kmetijske ministrice razrešilo še pred interpelacijo. Odločitev je sicer v rokah premierja Janše. A če bi Pivčeva ostala na položaju, koalicija ne bi imela več glasov poslancev DeSUS, je pred nekaj dnevi napovedal vodja poslanske skupine Franc Jurša.

Tomaž Gantar
Novice Gantar: Ne nameravam kandidirati za predsednika DeSUS

Gantar: Pivčeva je že velikokrat povedala kaj, kar ni držalo

Pivčeva je sicer odstopila s položaja predsednice stranke pred nekaj tedni na seji izvršnega odbora, in sicer tik pred tem, ko bi svet stranke najverjetneje odločal o njeni razrešitvi. Svet je odločil, da bo DeSUS do kongresa zastopal minister za zdravje Tomaž Gantar. Gantar danes položaja Pivčeve ni želel komentirati. "Ona je že velikokrat povedala kaj, kar ni držalo," pa je dejal glede navedb, da naj bi uživala podporo predsednika vlade.

Čeprav je bilo sprva mišljeno, da bodo na kongresu volili le novega predsednika ali predsednico, pa so se danes odločili, da bodo izvolili tudi tri nove podpredsednike, poroča STA. Po besedah Urha je namreč potrebno, da se stranka konsolidira, da bo taka, kot mora biti in da ne bo razklana. S tem po njegovih ocenah niso izrekli nezaupnice aktualnim podpredsednikom stranke, pač pa le omogočili, da bo lahko imel novi vodja stranke druge podpredsednike. Pivčeva je napovedala vnovično kandidaturo za predsednico, medtem ko se Gantar za to ne bo potegoval.

Ne spreglejte