Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2013,
9.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

upokojenci Celje

Torek, 18. 6. 2013, 9.00

7 let, 12 mesecev

"Pili smo kavico in peli starogradske pesmi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Maja in junija je potekal projekt Simbioza med generacijami, s katerimi je klub študentov občine Celje želel spodbuditi socialno povezanost, solidarnost in sodelovanje med mladimi in starejšimi.

V klubu so si želeli polepšati dopoldneve starejšim občanom v Celju, tako da so jim pripravili delavnice, na katerih so ustvarjali različne izdelke, se družili in jim pokazali, da gredo mladi in stari dobro skupaj. "Iz delavnice v delavnico sem se boljše počutila v družbi teh krasnih ljudi. Srečanja z njimi so bila nepozabna, upam da sem jim dala kaj svoje mladostniške energije, ker oni so meni dali ogromno svoje pozitivne. Vsak njihov nasmeh, stisk roke v zahvalo za druženje sta mi ogromno pomenila," je ob koncu povedala vodja projekta, Maja Doler.

Pekli kekse, izdelovali broške in peli S projektom pa so bili zadovoljni tudi stanovalci Doma ob Savinji: "Vse delavnice, na katerih sem bila, so mi bile všeč, še vedno imam shranjene broške, ki smo jih izdelovali," je povedala Ivanka Plevčak, stanovalka omenjenega doma.

"Vesel sem, da sem bil v takšni dobri družbi. Vesel sem tudi, da sem vam lahko kaj povedal in kaj zapel, da sem vas zabaval. Bil sem na dveh delavnicah, likovni in peki keksev. Na likovni smo ustvarjali, jaz sem bil krojač, gledal sem, da so se barve ujemale in da so se ujemale velikosti, tako da so nastale lepe broške. Na koncu smo si broške tudi nadeli in nas je mladi fant fotografiral. Aja, pa kavico smo tudi pili, pa peli starogradske pesmi, tiste sem prepeval z mlado punco, Tanjo. Imel sem se lepo, upam, da mi nihče ni nič zameril, ker se rad hecam. Bil sem tudi na delavnici peke keksov. Bili so dobri, bilo jih je veliko, nekaj sem si jih nesel še v sobo in naslednji dan sem že ob šestih pil čaj in jedel te kekse," je svoje občutke o projektu Simbioza med generacijami strnil pesnik in pisatelj Blaž Šafarič, ki je prav tako stanovalec Doma ob Savinji.

Ne spreglejte