Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 5. 2023,
14.54

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

9

Natisni članek

UKOM Petra Bizjak Cirman

Četrtek, 4. 5. 2023, 14.54

1 leto

Petri Bezjak Cirman polni mandat na čelu Ukoma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

9

Petra Bizjak Cirman | Petra Bizjak Cirman je pred nastopom funkcije v.d. direktorice Ukoma opravljala delo predsednice Sveta delavcev RTVS. | Foto STA

Petra Bizjak Cirman je pred nastopom funkcije v.d. direktorice Ukoma opravljala delo predsednice Sveta delavcev RTVS.

Foto: STA

Vlada je na današnji seji Petri Bezjak Cirman podelila polni mandat na čelu vladnega urada za komuniciranje (Ukom), ki ga bo nastopila v petek. Bezjak Cirmanovo, ki je to funkcijo kot vršilka dolžnosti opravljala od avgusta lani, je vlada imenovala za dobo petih let, in sicer najdlje do 4. maja 2028, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Bezjak Cirmanova je vodenje Ukoma začasno prevzela avgusta 2022 po tistem, ko je z mesta vršilca dolžnosti direktorja Ukoma odšel Dragan Barbutovski, ki ga je vlada na to mesto imenovala ob nastopu mandata junija lani.

Vlada je nato februarja letos Bezjak Cirmanovi podaljšala mandat vršilke dolžnosti direktorice, ker natečajni postopki za izbiro direktorja še niso bili končani, so takrat pojasnili na vladi.

Poseben javni natečaj za direktorja Ukoma je bil sicer objavljen 17. januarja letos, nanj so prispele štiri prijave. Posebna natečajna komisija za izvedbo javnega natečaja za položaj direktorja Ukoma je na podlagi opravljenega izbirnega postopka ter na podlagi standardov in meril ocenila Petro Bezjak Cirman kot primerno za omenjeno funkcijo, izhaja iz sporočila po seji vlade.

Bezjak Cirmanova je sicer univerzitetna diplomirana novinarka. Med letoma 2005 in 2008 je opravljala delo dopisnice iz Dolenjske in novinarke v notranjepolitični redakciji Dela, med letoma 2008 in 2017 pa je bila novinarka informativnega programa Televizije Slovenija. Od leta 2017 do nastopa funkcije vršilke dolžnosti direktorice Ukoma pa je bila poklicna predsednica Sveta delavcev Radiotelevizije Slovenija, so še zapisali v sporočilu po seji vlade.

Robert Golob, Pavle Rupar
Novice Golob o Ruparjevem shodu: To je škodljivo in nesprejemljivo
Dominika Švarc Pipan
Novice Švarc Pipanova pojasnila, kdaj bo vlada začela vračati globe iz časa pandemije

 

Ne spreglejte