SiolNET. Novice Slovenija
1,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peterle: Kolegi iz SDS moji kandidaturi niso nasprotovali #video

1,85

termometer

Lojze Peterle
Foto: Matej Leskovšek

Kot predsednik Evropskega parlamenta bi si prizadeval za večjo povezanost z nacionalnimi parlamenti. Želel bi si, da sodelujejo na začetku političnega procesa, ko pišejo osnutke in zbirajo pobude," pravi evropski poslanec Lojze Peterle.

"Zame je premalo, da enkrat na leto pridejo sem predstavniki poslanskih skupin ali zunanjepolitičnih odborov, izmenjajo mnenja, imajo kosilo in gredo domov," je izpostavil v pogovoru z novinarji v Bruslju in dodal, da bi kot predsednik Evropskega parlamenta obiskal nacionalne parlamente vseh držav članic.

Preberite še:
Janša proti Peterletu – tokrat v Bruslju

Meni, da bi lahko s svojimi izkušnjami in značajem dobro opravljal funkcijo, a dodaja, da s tem ni obseden in da ne sanja o tem, da bi moral biti predsednik Evropskega parlamenta. 

Evropski parlament bo januarja prihodnje leto volil novega predsednika, ki bo to evropsko institucijo vodil dve leti in pol. Boj za predsedniški stolček je že v polnem teku, med mogočimi kandidati v okviru Evropske ljudske stranke omenjajo tudi Peterleta. STA

Janša Peterletove kandidature ne podpira

Janez Janša je v pogovoru za Demokracijo konec oktobra dejal, da ne podpira kandidature evropskega poslanca NSi Lojzeta Peterleta za predsednika Evropskega parlamenta. Problem Peterleta je, kot je dejal Janša, v dejstvu, da je njegov ego večji od srca.

"Franc Bogovič me je odprto in javno podprl. SDS se je lotila tega vprašanja malo tukaj, malo pa v Ljubljani. Ko sem svoje kolege, tudi tiste iz SDS, obvestil o kandidaturi, ni bilo nobenega nasprotovanja, da ne uporabim besede podpora, ker jih ne bi rad spravil v težak položaj," je glede podpore slovenskih evropskih poslancev iz vrst Evropske ljudske stranke danes v Bruslju povedal Peterle.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin