Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 4. 2020,
17.27

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

4

Natisni članek

pivovarna evroposlanci korona paket

Ponedeljek, 20. 4. 2020, 17.27

4 leta

Pet slovenskih evroposlancev za zaščito malih pivovarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

4

Pivo | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pet evropskih poslank in poslancev iz Slovenije je ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška pozvalo, da v drugi protikorona paket vključi tudi ukrepe za zaščito malih slovenskih pivovarjev.

Pismo so poleg pobudnika Milana Brgleza podpisali še njegova kolegica iz Stranke evropskih socialistov Tanja Fajon, Franc Bogovič iz Evropske ljudske stranke ter Klemen Grošelj in Irena Joveva iz Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo.

Kot so zapisali, so želeli pomagati pri organizaciji predstavitve slovenskih malih pivovarjev ter promociji slovenskega piva v Bruslju. "Žal zaradi izbruha covid-19 dogodka v želenem terminu ne bo mogoče izvesti. Vsekakor ga želimo in nameravamo izvesti takoj, ko bodo razmere to dopuščale," so dodali.

Ministra Počivalška so prosili, "za poseben posluh za male slovenske pivovarje, ki se v aktualni krizi spopadajo z izjemno zahtevnim stanjem".

 "Ogroženih 8.800 delovnih mest"

"Razumemo, da je bilo treba hitro ukrepati in da vseh interesnih skupin niste mogli vključiti v Protikorona paket 1 (PKP-1). V času, ko je v pripravi zakon, ki izboljšuje ter dopolnjuje ta prvi paket (PKP-2), vas zato prosimo, da prisluhnete (malim) pivovarjem, ki se v tej krizi bojujejo za svoje preživetje. 8.800 delovnih mest je v tem trenutku ogroženih v tej panogi in v preostalih gospodarskih dejavnostih, povezanih z zadnjo," so dodali.

Kot so še sporočili, iz pogovorov s slovenskimi malimi pivovarji izhaja, da bi bila najbolj učinkovita pomoč za to panogo v obliki oprostitve ali vsaj preložitve plačila trošarine za njihove izdelke.

delavci kriza
Novice Drugi protikoronski zakon: za pomoč podjetjem 2,8 milijarde evrov

pismo | Foto:

 

Ne spreglejte