SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pet osnovnih nasvetov, če ne veste, kaj bi danes počeli

4

termometer

Ena izmed zadnjih počitniških nedelj bo, kot kaže, sončna. Ste se znašli pred dilemo, kaj bi danes sploh počeli?

1. Vzemite si čas zase Zjutraj ali dopoldne, ko je še sveže, se odpravite na sprehod ali tek ter dan začnite zdravo ter z veliko energije. Vzemite si čas, privoščite si kavo in zajtrk. Naredite nekaj zase: privoščite si dolgo prhanje, vzemite si nekaj minut za branje, za pregled dogajanja ali pa zgolj za posedanje na balkonu in klepet.

2. Bi se radi namočili v vodi? Jezera, morje in kopališča vabijo. Morje ob slovenski obali ima danes 26 stopinj Celzija, Blejsko jezero pa le stopinjo manj. Tisti bolj zmrzljivi se lahko odpravite do term ali umetnih kopališč, kjer je voda običajno toplejša. V termalnih vrelcih doseže tudi 38 stopinj Celzija.

Ker pa so tla mokra od deževja preteklih dni, brisačo raje razgrnite na pomolu ali ležalniku, da se izognete prehladu, s seboj pa vzemite tudi topel pulover.

3. Izlet v naravo Ker je čas gobarjenja, je zagotovo najbolj zanimivo, če se boste podali v gozd ter iskali gobe, jih spoznavali in se poleg rekreacije tudi kaj novega naučili. Nikar ne pozabite na previdnost.

Jasen dan lahko izkoristite tudi za izlet v hribe, kamor pa se vedno odpravite primerno obuti in oblečeni. Zaradi dežja so lahko tla spolzka, zato previdnost ne bo odveč.

Ne veste, kam bi jo mahnili? Morda vam bodo v pomoč naš pregled hribov po različnih slovenskih regijah, na katere se boste tudi z otroki povzpeli brez večjih težav.

4. Družabne igre so včasih več kot odlična izbira Ni nujno, da se kam odpravite, včasih je dovolj zgolj ideja.

5. Na prosto vabijo tudi kulturne prireditve Ljubljana: Na Trnfestu lahko danes še ujamete 24-urni Impro maraton, zvečer ob 22.30 pa bo na ogled predstava Kekec na Marsu, ki govori o Kekcu v najstniških letih.

Celje: V atriju Doma sv. Jožefa bo ob 19.00 z repertoarjem slovenskih popevk nastopila vokalistka Nina Strnad. Spremljali jo bodo saksofonist Jaka Kopač, klaviaturist Ivo Umek in violinistka Meta Kočevar.

Kranj: V okviru Jazz kampa bo na vrtu Cafe galerije Pungart ob 20.30 nastopil slovenski salsa bend Šalša.

Piran: Na vrtu ob poletni trgovini izdelkov mladih oblikovalcev Pop-up dom Jadran bo danes ob 21.00 na sporedu literarni večer, ki ga pripravlja paraliterarna organizacija I.D.I.O.T.

Turjak: Danes se na gradu Turjak na Dolenjskem začenja serija Poletne nedelje. Ob ogledu turjaškega gradu bodo lahko najmlajši spoznavali, kako so živeli turjaški grofje, potekale pa bodo tudi različne delavnice. Ob 19.00 sledi odprtje slikarske razstave na temo koliščarjev ter uprizoritev nekaterih prizorov iz Jalnovih Bobrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin