SiolNET. Novice Slovenija
2,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pester dan v gorah: helikopter kar štirikrat priskočil na pomoč

2,06

termometer

GRZS, helikoptersko reševanje

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policistom gorske policijske enote včeraj posredovala kar štirikrat. Med drugim so reševali tudi starša z otrokom, ki sta zašla s poti in se znašla na območju prepadnih sten. 

Najprej je včeraj dopoldne na zahtevni poti z Malega Triglava proti Kredarici obnemogla mlajša planinka. Zaradi slabih vremenskih razmer je hkrati potekalo tako helikoptersko kot tudi klasično reševanje, ki so ga izvedli gorski reševalci iz Mojstrane.

Skoraj istočasno so prejeli tudi klic obnemoglega planinca na območju Krna, malo pozneje pa je bila intervencija sprožena še v Ukancu, kjer je starš z otrokom povsem zašel s poti in se znašel na območju prepadnih sten. 

Popoldne pa so v dolini Zadnjice reševali še osebo, ki je skočila v tolmun. 

Kot dodajajo na kranjski policijski upravi, je bilo glede na to, da je bil včeraj "samo" torek, reševanj veliko. Zato planince pozivajo k večji previdnosti in prilagajanju ture tako možnostim kot tudi poznavanju terena in pripravam. "Brez tega ne gre. Kdor gre v gore z otrokom, mora biti tura prilagojena njemu. Otrok ne izpostavljajte zahtevnemu terenu in prepadnim stenam," so še povedali.

Gad Novice Planinko ugriznila kača: ni vedela, da so v Sloveniji kače strupene

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin