SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pedro Opeka: Slovenija ima upanje

2

termometer

"Slovenija poje, Slovenija ima upanje, Slovenija ima ljubezen," ob obisku v domovini svojih staršev Slovenijo bodri misijonar z Madagaskarja Pedro Opeka.

"Sem romar, ki pričuje za revne otroke," s tem poslanstvom je Pedro Opeka obiskal Slovenijo in tu pričuje o življenju in delu misijonarjev na Madagaskarju, ki se trudijo za boljšo prihodnost najrevnejših Malgašev. Glavno predavanje o pravičnosti in pravici bo Opeka imel danes ob 18. uri v Unionski dvorani v Ljubljani, organizira pa ga Civilna družba za pravično Slovenijo. Dogodek je odprt za javnost.

S pričevanjem bo Opeka dal pozitiven zgled za vzpostavljanje družbene pravičnosti tudi v našem okolju. Misijonar je namreč prepričan, da recepta za upanje ni, poudarja pa: "Tam, kjer je več revščine, so ljudje bolj veseli, preprostejši in bolj dostopni ter odprti."

Z obiskom v Sloveniji se Opeka Slovencem zahvaljuje tudi za vse darove, ki jih prispevajo za revne otroke na Madagaskarju, tako jim omogočajo, da niso lačni in se lahko izobražujejo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin