SiolNET. Novice Slovenija
7,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Parkirišča okoli UKC Ljubljana: za obisk zdravnika tudi več kot devet evrov #video

7,19

termometer

V zdravstvu ne primanjkuje le ljudi, ampak tudi parkirnih prostorov v okolici bolnišnic in zdravstvenih domov. Ne le za bolnike, ampak tudi za zaposlene.

Parkirišča so zato odličen posel. To so že zdavnaj ugotovili sosedje okoli bolnišnic, ki so svoja zemljišča asfaltirali ali drago prodali investitorjem, ki brez težav iz leta v leto kujejo večje dobičke, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

V UKC Ljubljana je zaposlenih več kot osem tisoč ljudi, iskanje parkirnega prostora pa je zelo zamudna stvar.

"Zjutraj prideš in je vse zasedeno. Krožiš 15, 20 minut oziroma toliko časa, da ga najdeš. Zgodilo se je že, da sem zaradi tega zamudila v službo," je razložila Urška Kompoš, diplomirana medicinska sestra, ki se v Ljubljano vozi z Golnika.

Druga možnost je, da čaka kolege, ki ob 7. uri končajo izmeno.

"Čakaš nekje ob strani. Nekdo zapelje ven, ti pa hitro noter in tečeš na oddelek," je dodala Kompoševa.

Cene so visoke

Parkirišče Ljubljana Foto: Bor Slana Težave imajo tudi bolniki, ki pridejo na pregled od drugod. Ura parkiranja v okolici, kjer je cona 3, sicer stane 40 centov, če najdeš prostor. Ulic ne poznajo, pogosto so zbegani.

"Predrago je, če parkiraš na njihovih parkiriščih. Zagotovo," je dejal eden od današnjih obiskovalcev UKC Ljubljana.

Hofer zapornica Novice Hofer s postavitvijo zapornice rešil eno in povzročil novo težavo

Za dobre tri ure plačal več kot devet evrov

V parkirni hiši poleg urgence je treba za uro parkiranja odšteti evro in pol. Takšna cena velja med 18. uro in 6. uro zjutraj. Sicer je cena za uro parkiranja dva evra, vsaka nadaljnja ura pa 2,4 evra.

Enako je tudi ob Zaloški cesti, v parkirni hiši Šentpeter. Prvi voznik se je v kliničnem centru zadržal dobre tri ure.

Šentpeter Foto: Vid Ponikvar

"Prišel sem okoli 8. ure. Ko sem odhajal domov, dobre tri ure pozneje, sem plačal 9,2 evra. Kar malo huda cena, še posebej za starejše, upokojence," je dejal.  

Drugi je za tri ure odštel 4,5 evra.

Številni zaposleni se odločijo za mesečni najem

Parkirišča na zasebnih zemljiščih so na voljo 24 ur. Nekatera imajo možnost mesečnega najema. Na eni strani hiše oglas za 60 evrov, na drugi za 70 evrov na mesec. Za marsikoga, ki dela v bolnišnici, edina rešitev.

"Prihajam iz Medvod, parkirišče si plačujem, ker ga preprosto ni mogoče dobiti. Potem je cenejši mesečni najem kot pa vsakodnevno plačevanje," je dejala Petra Čarman, srednja medicinska sestra v UKC Ljubljana.

Parkiranje okoli bolnišnice bo v Ljubljani večna težava. Ob dejstvu, da je na ulici dovoljeno le eno- ali največ dvourno parkiranje, zaposlenim in pacientom tako v resnici ostajajo le najemi prostorov, draga parkirišča in še dražje parkirne hiše, so poročali na Planetu. In grenak priokus parkiranja v prestolnici, ki te lahko stane več kot gorivo do Kopra in nazaj, so še dodali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 253
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin