SiolNET. Novice Slovenija
7,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hofer s postavitvijo zapornice rešil eno in povzročil novo težavo

7,38

termometer

Hofer zapornica
Prizor, ki je bil po decembrski postavitvi zapornice zelo pogost na Cesti na Brdo v Ljubljani. Foto: Marko Rabuza

Potem ko so imeli pri eni od ljubljanskih trgovin diskontnega prodajalca Hoferja težave s številnimi "nepovabljenimi" gosti na parkirišču, so postavili zapornico, vendar so povzročili novo težavo. Zaradi daljšega vstopa na parkirišče se zdaj pojavlja kolona na cesti. Kako bodo rešili težavo?

Slovenija je gosto posejana z nakupovalnimi centri in je v samem evropskem vrhu po kazalniku trgovinskih površin. Tako rekoč vsa so opremljena tudi s parkirnimi prostori, ki so namenjena njihovim kupcem.

Vse pogosteje je vstop na parkirišče omejen z zapornico, ki bi preprečeval dostop drugim "nepovabljenim" gostom. Tako je tudi pri trgovini Hofer v bližini Tehnološkega parka, kjer kronično primanjkuje parkirnih mest.

"Pri omenjeni trgovini je prihajalo do situacij, da so na parkirnih mestih od trgovine tudi celodnevno parkirali zaposleni ali obiskovalci bližnjih poslovnih prostorov," so odgovorili pri Hoferju, ki je lani prvič prehitel Tuš in skočil na tretje mesto po prihodkih med trgovci.

Postavili zapornico in povzročili novo težavo

Hofer zapornica Foto: Marko Rabuza Težavo so lanskega decembra rešili z najpogostejšo rešitvijo – postavitvijo zapornice, vendar so s tem povzročili novo težavo. Zaradi zapornice zdaj avtomobili počasneje vstopajo na parkirišče, saj morajo počakati na kartico iz avtomata pred zapornico in tako povzročajo zastoj na Cesti na Brdo. Večkrat se tako zgodi, da kolona sega tudi na Pot Rdečega križa v neposredni bližini naselja Zeleni gaj.

Ikea Posel danes Tako bo videti ljubljanska Ikea #foto

Iščejo novo rešitev

Pri Hoferju se novonastalih težav zavedajo in iščejo rešitev. Za prvotno rešitev so pridobili vsa potrebna dovoljenja, zdaj, tri mesece pozneje, pa na občini priznavajo, da s trgovino že iščejo novo rešitev.

Hofer Foto: STA

"Izvedena prometna ureditev na predmetnem območju je skladna z vsemi veljavnimi prometno-tehničnimi in varnostnimi normativi ter z vsemi soglasji/mnenji/dovoljeni, ki so bili izdani v postopku pridobitve gradbenega dovoljenja za trgovski objekt," odgovarjajo na občini.

Kdaj bodo uredili razmere in kakšna bo nova rešitev, pri Hoferju ne odgovarjajo. "Vsekakor nam je v interesu, da tudi v bodoče našim kupcem omogočimo čim lažji in enostaven nakup, tako da se bomo omenjen izziv potrudili urediti čim prej," pravijo pri Hoferju.

V zadnjem tednu so zapornice pri trgovini dvignjene, s tem pa posledično ni več kolone na cesti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin