Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
21. 2. 2019,
18.01

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,38

10

Natisni članek

zapornica Hofer parkirišča Mestna občina Ljubljana

Četrtek, 21. 2. 2019, 18.01

5 let, 2 meseca

Hofer s postavitvijo zapornice rešil eno in povzročil novo težavo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,38

10

Hofer zapornica | Prizor, ki je bil po decembrski postavitvi zapornice zelo pogost na Cesti na Brdo v Ljubljani. | Foto Marko Rabuza

Prizor, ki je bil po decembrski postavitvi zapornice zelo pogost na Cesti na Brdo v Ljubljani.

Foto: Marko Rabuza

Potem ko so imeli pri eni od ljubljanskih trgovin diskontnega prodajalca Hoferja težave s številnimi "nepovabljenimi" gosti na parkirišču, so postavili zapornico, vendar so povzročili novo težavo. Zaradi daljšega vstopa na parkirišče se zdaj pojavlja kolona na cesti. Kako bodo rešili težavo?

Slovenija je gosto posejana z nakupovalnimi centri in je v samem evropskem vrhu po kazalniku trgovinskih površin. Tako rekoč vsa so opremljena tudi s parkirnimi prostori, ki so namenjena njihovim kupcem.

Vse pogosteje je vstop na parkirišče omejen z zapornico, ki bi preprečeval dostop drugim "nepovabljenim" gostom. Tako je tudi pri trgovini Hofer v bližini Tehnološkega parka, kjer kronično primanjkuje parkirnih mest.

"Pri omenjeni trgovini je prihajalo do situacij, da so na parkirnih mestih od trgovine tudi celodnevno parkirali zaposleni ali obiskovalci bližnjih poslovnih prostorov," so odgovorili pri Hoferju, ki je lani prvič prehitel Tuš in skočil na tretje mesto po prihodkih med trgovci.

Postavili zapornico in povzročili novo težavo

Hofer zapornica | Foto: Marko Rabuza Foto: Marko Rabuza Težavo so lanskega decembra rešili z najpogostejšo rešitvijo – postavitvijo zapornice, vendar so s tem povzročili novo težavo. Zaradi zapornice zdaj avtomobili počasneje vstopajo na parkirišče, saj morajo počakati na kartico iz avtomata pred zapornico in tako povzročajo zastoj na Cesti na Brdo. Večkrat se tako zgodi, da kolona sega tudi na Pot Rdečega križa v neposredni bližini naselja Zeleni gaj.

Ikea
Novice Tako bo videti ljubljanska Ikea #foto

Iščejo novo rešitev

Pri Hoferju se novonastalih težav zavedajo in iščejo rešitev. Za prvotno rešitev so pridobili vsa potrebna dovoljenja, zdaj, tri mesece pozneje, pa na občini priznavajo, da s trgovino že iščejo novo rešitev.

Hofer | Foto: STA , Foto: STA ,

"Izvedena prometna ureditev na predmetnem območju je skladna z vsemi veljavnimi prometno-tehničnimi in varnostnimi normativi ter z vsemi soglasji/mnenji/dovoljeni, ki so bili izdani v postopku pridobitve gradbenega dovoljenja za trgovski objekt," odgovarjajo na občini.

Kdaj bodo uredili razmere in kakšna bo nova rešitev, pri Hoferju ne odgovarjajo. "Vsekakor nam je v interesu, da tudi v bodoče našim kupcem omogočimo čim lažji in enostaven nakup, tako da se bomo omenjen izziv potrudili urediti čim prej," pravijo pri Hoferju.

V zadnjem tednu so zapornice pri trgovini dvignjene, s tem pa posledično ni več kolone na cesti.

Ne spreglejte