SiolNET. Novice Slovenija
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor podpisal ukaz o imenovanju Roberta Šumija za predsednika KPK

0,90

termometer

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel kolednike Misijonskega središča Slovenije. | Borut Pahor je podpisal ukaz o imenovanju predsednika protikorupcijske komisije. | Foto: Ana Kovač
Borut Pahor je podpisal ukaz o imenovanju predsednika protikorupcijske komisije. Foto: Ana Kovač

Predsednik republike Borut Pahor je danes podpisal ukaz o imenovanju Roberta Šumija za predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Ukaz bo v uradnem listu objavljen v petek, Šumi pa bo šestletni mandat predsednika komisije nastopil 1. aprila, so sporočili iz urada predsednika republike.

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel kolednike Misijonskega središča Slovenije. Novice Pahor bo za novega predsednika KPK predlagal Roberta Šumija

Kot so zapisali, je Borut Pahor ukaz o imenovanju Roberta Šumija za predsednika protikorupcijske komisije podpisal po pogovoru z izbirno komisijo, preučitvi njenega poročila, opravljenih razgovorih s kandidati in javni predstavitvi Šumija kot kandidata za to funkcijo, piše STA.

Izbran med štirimi kandidati

Pahor je sicer Šumija izbral med štirimi kandidati, ki jih je kot primerne ocenila izbirna komisija. Šumi se je nato v začetku tega tedna v predsedniški palači predstavil javnosti. Kot je dejal, želi s svojim znanjem in izkušnjami izboljšati ugled komisije v javni sferi. Poudaril je moč preventive, ozaveščanje ljudi o korupciji in njihovo integriteto.

Pahor je Šumija izbral na podlagi strokovnih izkušenj in poznavanja dela KPK. | Foto: STA , Pahor je Šumija izbral na podlagi strokovnih izkušenj in poznavanja dela KPK. Foto: STA ,

"S svojimi strokovnimi in vodstvenimi izkušnjami, s svojim dosedanjim delom in izkazanim poznavanjem poslanstva KPK izpolnjuje visoke strokovne kriterije za uspešno opravljanje te funkcije," so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v predsednikovem uradu, poroča STA.

Marjan Šarec Novice Pahor po Šarčevem odstopu: "Kaže na neko spremembo, ki je obetavna"

Zdajšnjemu predsedniku mandat poteče marca

45-letni Šumi je vodja centra za raziskovanje in socialne veščine na policijski akademiji ter docent na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru. Med letoma 2008 in 2010 je vodil delovno skupino za krepitev integritete policistov, od leta 2011 je predsednik odbora za integriteto in etiko v policiji, ki deluje kot posvetovalno telo generalnega direktorja policije.

Zdajšnjemu predsedniku KPK Borisu Štefanecu mandat poteče marca. Štefanec je sicer tudi sam znova kandidiral za predsednika KPK, a ga izbirna komisija ni uvrstila na seznam primernih kandidatov, še navaja STA.

Boris Štefanec Novice Štefanec se ne da: ker mu Pahor ni odpisal, je pismo objavil

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin