SiolNET. Novice Slovenija
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Otroška kardiologija: Preiskovalna komisija bo zahtevala dodatno dokumentacijo #video

0,02

termometer

Parlamentarna preiskovalna komisija o ugotavljanju odgovornosti na programu otroške kardiologije in področju nabav medicinske opreme, ki jo vodi Jelka Godec (SDS), je danes dopolnila sklepe, s katerimi je na svoji prvi seji v začetku februarja določila seznam prič ter gradiva, ki jih želi pridobiti.

Zdravnik Novice UKC Ljubljana: na otroški srčni kirurgiji odredili izredni nadzor #video

Komisija bo tako na podlagi doslej prejete in pregledane dokumentacije dodatno od nacionalnega preiskovalnega urada in specializiranega državnega tožilstva zahtevala dokumentacijo v zvezi s postopki, ki jih morebiti vodijo zoper določene osebe, ki jih bo komisija obravnavala kot priče.

Sodišče alternativna kazen Foto: Thinkstock Komisija bo na sodišče naslovila zahtevo za pridobitev informacij

Kot so sporočili iz državnega zbora, bo komisija obenem na ustavno sodišče naslovila zahtevo za pridobitev informacije, v kateri fazi je pritožba podjetja Bunc kardiologija zoper zahtevo preiskovalne komisije iz prejšnjega mandata za predajo dokumentacije. V zvezi z Bunc kardiologijo pa bo za dokumentacijo zaprosila tudi protikorupcijsko komisijo.

Prav tako bo preiskovalna komisija zaprosila za vpogled v spise v zvezi s postopki, ki naj bi bili vodeni na okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani v povezavi s kirurgom Robertom Blumauerjem.

Na današnji seji sprejeli tudi dopolnitev dokaznega sklepa v zvezi z zaslišanjem prič

Komisija je sicer danes ugotovila, da nekateri organi, ki so jih zaprosili za posredovanje dokumentacije, te do roka niso oddali. Dokumentacijo komisija pričakuje danes, če je ne bo prejela, jih bo pozvala, da to storijo v roku petih dni. Če tudi po tem roku od organov komisija ne bo prejela dokumentacije, pa bo opravila zaseg dokumentacije.

pacient Foto: Getty Images Predsednica preiskovalne komisije je ob tem ugotovila, da so se na poziv preiskovalne komisije hitro in učinkovito odzvali zdravniki.

Člane komisije pa je danes pozvala tudi k pomoči pri vzpostavitvi stika z Igorjem Gregoričem, saj je bil eden od glavnih akterjev pri vzpostavitvi Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni (NIOSB). Stika z njim po uradno pridobljenih podatkih namreč komisija ni mogla vzpostaviti.

Parlamentarna preiskovalna komisija je sicer na prvi seji 1. februarja določila 57 prič, s katerimi bo opravila pogovor, ter katero gradivo v zvezi z otroško kardiologijo bo zahtevala od 19 pravnih in fizičnih oseb.

Urgenca Novice Parkirišča okoli UKC Ljubljana: za obisk zdravnika tudi več kot devet evrov #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin