Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2019,
16.58

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

4

Natisni članek

policija ugrabitev

Četrtek, 24. 10. 2019, 16.58

4 leta, 6 mesecev

Osumljeni ugrabitve pri Mariboru zagrešil še vrsto drugih dejanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

4

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Za 26-letnega hrvaškega državljana, ki so ga slovenski policisti priprli po domnevni ugrabitvi dekleta v Miklavžu pri Mariboru na začetku tega meseca, se je izkazalo, da je domnevno odgovoren še za več drugih kaznivih dejanj. Med drugim naj bi septembra ugrabil neko drugo žensko in jo nato vozil okoli zaprto v prtljažniku avtomobila.

pištola
Novice Mladostnico v okolici Maribora ugrabil 26-letni Hrvat, ki tega ni storil prvič

Hrvat s stalnim prebivališčem v BiH je pristal v priporu na začetku oktobra, ko so ga mariborski kriminalisti utemeljeno osumili storitve kaznivih dejanj ugrabitve, ropa in kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost ter še enega kaznivega dejanja ropa.

Že takrat je bilo rečeno, da ga sumijo še ene ugrabitve in lahke telesne poškodbe. Skupaj z 42-letno državljanko in 37-letnim državljanom Slovenije naj bi namreč 23. avgusta ugrabili in lažje poškodovali nekega moškega, domnevno zaradi dolga.

Z žrtvijo ravnal nečloveško

Kriminalisti so 26-letnika že takrat pridržali, skupaj z obema drugima osumljencema - pri enem so našli tudi prepovedano drogo - , a jih niso privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, saj zanje po usmeritvi tožilstva niso bili podani priporni razlogi. "Zoper vse smo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo za očitana kazniva dejanja," je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič.

Beno Meglič | Foto: PU Maribor Beno Meglič Foto: PU Maribor Potem ko so Hrvata zaradi ugrabitve 22-letnice v Miklavžu dober mesec pozneje znova priprli, so kriminalisti ugotovili, da je vmes storil še več kaznivih dejanj. Med 25. in 26. septembrom naj bi namreč ugrabil drugo žensko ter jo s pištolo prisilil, da mu je izročila bančno kartico in mu povedala PIN-kodo, s katero je nato na bankomatu dvignil denar. Oškodovanki je odtujil še prenosni računalnik in osebne dokumente ter jo prisilil, da je svoj osebni avtomobil prepisala nanj. To vozilo so kriminalisti našli na območju Policijske uprave Ljubljana in ga vrnili oškodovanki.

"Med ugrabitvijo je 26-letni osumljenec z žrtvijo ravnal zelo nečloveško in je v njej vzbudil hudo prestrašenost. Žensko je med ugrabitvijo imel več kot en dan zvezano s plastičnimi vezicami ter jo skrival in naokoli prevažal v prtljažniku vozila. Prav zaradi hude prestrašenosti oškodovanka dejanja nikoli ni naznanila policiji," je povedal Meglič.

Hrvatu, ki naj bi bival v Sloveniji od aprila, pripisujejo tudi rop, ki je zgodil 10. septembra v Mariboru. Osumljenec je zamaskiran vstopil v trgovino in z nožem grozil prodajalki, da mu je nato izročila denar iz blagajne.

Zapor
Novice Maribor: moški, ki je ugrabil mlajšo žensko, ostaja v priporu

Osumljen treh ugrabitev

29. septembra naj bi vlomil v prostore nogometnega kluba na območju Policijske uprave Koper in odtujil več predmetov. Zvečer, 18. septembra naj bi ukradel osebni avtomobil, ki so ga kriminalisti prav tako že našli in vrnili oškodovanki. V obdobju med 17. in 28. septembrom pa naj bi z različnih osebnih vozil ukradel registrske tablice, ki jih je nato uporabljal pri izvrševanju posameznih kaznivih dejanjih.

slovenska policija | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K. Za vsa navedena kazniva dejanja so kriminalisti podali na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru kazenske ovadbe. Tako je 26-letnik do sedaj utemeljeno osumljen treh ugrabitev, kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost, povzročitve lahke telesne poškodbe, treh ropov, vloma, tatvine vozila in petih tatvin registrskih tablic.

Policija ponovno poziva morebitne oškodovance in ostale, ki bi karkoli vedeli o podobnih dejanjih, naj ne molčijo. Znova tudi poudarja, da ni dvomov o varnosti. "Čeprav gre za sume več hudih, med seboj povezanih kaznivih dejanj iz poglavja zoper človekove pravice in svoboščine, zoper spolno nedotakljivost, zoper človekovo zdravje in zoper premoženje, je policija z odločnim ukrepanjem ter hitro preiskavo 26-letnega osumljenca prijela. Ta je v priporu, zato se lahko ljudje še naprej počutijo varne," je dejal Meglič.

slovenska policija
Novice V Mariboru ugrabil mladenko in ji ukradel avtomobil
Ne spreglejte