Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2019,
11.07

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,76

17

Natisni članek

čevlji Deichmann

Ponedeljek, 8. 4. 2019, 11.07

5 let

Ogorčenega sprehajalca v gozdu presenetili razsuti čevlji #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,76

17

Na omrežju Facebook so se pojavile fotografije velikega števila čevljev, raztresenih po gozdu Črnovrške planote na robu Trnovskega gozda nad reko Idrijco. Objavil jih je ogorčeni sprehajalec, ki je dejal, da naj bi šlo za pretežno nove, pa tudi ponošene čevlje, vsi pa naj bi bili levi in brez parov, celo z deklaracijo in zaščito.

Čevlji naj bi bili označeni z Daichmannovo oznako in ceno, celo še z zaščito.

"Pozdrav s Črnovrške planote. Štedilnike, karoserije in podobno sem že videl v naravi. Da bi pa videl en zabojnik čevljev, pa še ne. In to celo novih direktno iz Deichmanna, še s ceno in zaščito. Če ima kdo dve levi nogi ali ni občutljiv na to, da je en čevelj drugačen od drugega, bo brez težav dobil par," je po domače v idrijskem narečju zapisal Jure Benčina, ljudje pa se v komentarjih sprašujejo, ali bi morali morda kje pogledati tudi za enakim kupom desnih čevljev.

Kot so nam sporočili s Policijske uprave nova Gorica, o zadevi Policija ni bila uradno obveščena, zato je v tem trenutku ne morejo komentirati. "Policisti Policijske postaje Idrija v tem trenutku preverjajo vse okoliščine najdbe omenjenih predmetov in bodo o ugotovljenih dejstvih obvestili tudi pristojne službe. Več o najdbi omenjenih predmetov v naravnem okolju bomo lahko javnosti poročali kasneje oz. po zaključku policijske preiskave," so zapisali v odgovoru.

Deichmann: Tako ne ravnamo ne z novimi ne s starimi čevlji

Kot so nam dejali v Deichmannu, so si primer odvrženih čevljev na Črnovrški podrobno ogledali. "Na takšen način Deichmann ne ravna z novimi čevlji, prav tako tudi ne s starimi. Podjetje Deichmann v tem pogledu strogo upošteva vse zakonske zahteve, še posebno kadar gre za ravnanje z odpadki. Sumimo, da je nekdo poskušal zakriti kriminalno dejanje, morda ukradene čevlje.

Pozdravljamo pa dejstvo, da je policija pričela s preiskavo tega najdišča. V kolikor se bodo obrnili na nas, jim bomo z veseljem pomagali. Naj dodamo, da smo kot distributer v Sloveniji odgovorni zgolj za prodajo. Lokalno torej nič ne uničujemo, ampak blago vrnemo v centralna skladišča v Nemčijo," nam je še povedal Matjaž Mrva, vodja marketinga.

Triglavski ledenik
Sportal Pod Triglavom pobrali kar 380 kilogramov smeti, celo ostanke letalskih razbitin #foto #video

čevlji | Foto: Jure Benčina Foto: Jure Benčina

divja odlagalisca
Novice Po Sloveniji leži za 92 olimpijskih bazenov smeti, med njimi tudi strupene

čevlji | Foto: Jure Benčina Foto: Jure Benčina

Ne spreglejte