SiolNET. Novice Slovenija
9,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od ponedeljka do 4. januarja bodo znova odprte tržnice, trafike in frizerski saloni

9,08

termometer

Delo Revije.
Od ponedeljka do 4. januarja bodo trafike in kioski znova odprti. Foto: Andreja Lončar

Vlada je na današnji dopisni seji izdala odlok o dopolnitvi odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 28. decembra 2020.

Z odlokom se dopolnjujejo naslednje dejavnosti, ki se umeščajo med izjeme: tržnice s hrano, trafike in kioske za prodajo časopisov in revij, storitve frizerskih salonov. Ta odlok velja do vključno 4. januarja 2021, so sporočili z vlade. 

Mario Fafangel Novice Fafangel: Danes je začetek zadnjega poglavja epidemije

Vlada podaljšala nekatere ukrepe

Ukrepi iz odloka o spremembi odloka o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode v Republiki Sloveniji in iz odloka o spremembah in dopolnitvi odloka o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji se podaljšujejo do 5. januarja 2021. 

Kot izjema od prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev neposredno končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji, in sicer v muzejih in galerijah, se dodaja statistična regija primorsko-notranjska, saj to upravičuje število okuženih v zadevni statistični regiji.

Vlada podaljšuje tudi veljavnost odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom sars-cov-2, in sicer do 8. januarja 2021. Gre za odlok, ki določa obvezno nošenje mask ter obvezno razkuževanje rok z razkužilom ob vstopu v zaprt javni prostor.

Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj dva metra, in v osebnih vozilih. Nošenje zaščitne maske v osebnem vozilu ni potrebno, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva, so še sporočili z vlade.

Jelko Kacin Novice Kacin: Takoj po novem letu predvidoma množično testiranje dela učiteljev in vzgojiteljev Krvavec PZS snežne razmere Novice Inšpektorji še drugič zaprli Krvavec. Kacin sporoča: Smučišča bodo morda zaprta tudi po novem letu. Testiranje za covid-19 Novice V petek potrdili 365 novih okužb

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 114
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin